Atilla Yeşilada: Çok ucuz! Bunu alın

Atilla Yeşilada: Çok ucuz! Bunu alın

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ‘çok ucuz’ diyerek yatırımcılara uyarıda bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için yatırım araçlarına yöneliyor. Borsa ve mevduat tarafında yaşanan yükseliş ise göze çarpıyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ‘çok ucuz’ diyerek yatırımcılara uyarıda bulundu.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

BORSA NE OLACAK?

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine getirmesinin ardından mevduat faizleri yüzde 55 seviyelerine borsa ise tarihi rekorunu kırarak 10 bin 900 seviyelerine kadar geldi. Faiz kararının ardından 2-3 aylık periyotta dolar durgunluk yaşadı.

Anlık olarak ise dolar durgunluğunu kırarak 32,81 seviyelerine geldi. Borsa İstanbul 10 bin seviyesine iğne attıktan sonra tekrardan 10 bin 770 bandına demir attı.

dolar-9.jpg

YEŞİLADA: ÇOK UCUZ KALDI

Borsa İstanbul yatırımcıları ise geleceğe dair ne olacağını şimdiden merak etmeye başladı. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, borsa yatırımcılarına seslendi. Yeşilada, "Borsada fiyatlara yedirilmesi sürecinin bir düzeltmeye neden olacağını düşünüyorum. Buna rağmen, önümüzdeki 3 ila 6 ay içinde borsa çok ucuz kaldı. Şu anda gelişmekte olan piyasalarda, global fonların hisse senetlerine pek ilgi göstermeyip daha çok tahvil aldıklarını gözlemliyorum. Ancak, hisse senetlerine de ilgi göstereceklerini ve bu süreçten Borsa İstanbul'un fevkalade yararlanacağını söyleyebilirim” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum