Bakan Memişoğlu'ndan maymun çiçeği açıklaması! Alarm halindeyiz

Bakan Memişoğlu'ndan maymun çiçeği açıklaması! Alarm halindeyiz

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, tüm dünyayı endişelendiren Maymun çiçeği virüsü hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Şu ana kadar bu virüsle ilgili tanı konmuş bir hastanın bulunmadığını ifade eden Kemal Memişoğlu, “Umarım bu durum devam eder, bir vaka ile karşılaşırsak bunun da üstesinden geleceğimizden emin olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"ÜSTESİNDEN GELEBİLECEK GÜCÜMÜZ VAR"

Bakan Memişoğlu, son zamanlarda sıkça gündeme gelen M çiçeği virüsüne dair açıklamalarda bulunarak, "Maymun çiçeği ile ilgili artan endişeler karşısında herkes sürekli bir haber beklentisi içinde.

Kovid-19 sürecinde sağlık sistemimizin ve çalışanlarımızın başarısını nasıl gösterdiysek, bu tür salgınlar karşısında da aynı kararlılığı sergileyeceğiz. Her türlü sağlık sorununun üstesinden gelebilecek donanımlı insan gücümüz ve güçlü bir sağlık altyapımız var" dedi.

untitled-1-cham-cover.webp

Memişoğlu, "İnsanların panikle ve korkuyla değil, planlı ve hazırlıklı bir şekilde bu tür salgınlara karşı koyabileceğine inanıyoruz. Salgın daha yayılmadan veya belirli bir bölgede endemik hale gelmeden önce halkımızın gereksiz korkulara kapılmasını istemiyoruz.

aw273108-01.jpg

Toplumumuzun, resmi makamların uyarılarına ve açıklamalarına güven duyması gerektiğini vurguluyorum. Maymun çiçeği veya başka salgınlar söz konusu olduğunda, her türlü hazırlığı yapmış durumdayız ve bu tür durumların üstesinden geleceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

1086857563-0-48-1316-788-1920x0-80-0-0-bfdeadd9d74a04d51f9569670d186785.jpg

Kişisel hijyenin önemine dikkat çeken Memişoğlu, "Salgınlar karşısında en önemli önlem kişisel temizlik ve hijyendir. Bizler de hudut kapılarımızda ve içeride her türlü testi yapabilecek, gerektiğinde aşı uygulamasına geçebilecek kapasitedeyiz.

Bu nedenle halkımızın tedirginlik, korku veya panik yaşamalarını istemiyoruz. Her an tetikteyiz ve şu ana kadar herhangi bir vaka tespit edilmedi. Umarım bu durum devam eder, ancak bir vaka ile karşılaşırsak bununla başa çıkabileceğimizi bilmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.

maymun-cicegi-virusu-tedavisi-304148-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.