Maymun Çiçeği hastalığında yeni gelişme: Büyük oranda koruyor

Maymun Çiçeği hastalığında yeni gelişme: Büyük oranda koruyor

Maymun Çiçeği virüsüyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Tüm dünyayı kasıp kavuran Maymun Çiçeği virüsüyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ankara'da yaşanan karantina iddiaları üzerine uzmanlar alarma geçti. Peki, bu hastalık ne kadar bulaşıcı? Çiçek aşısı bizi koruyor mu?

maymun-cicegi.webp

1980 YILINDA DOĞANLAR DİKKAT!

Ankara Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Rahmet Güner, Maymun Çiçeği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güner, hastalığın 1980'lerden önce doğanların çiçek aşısı olması nedeniyle bu kişilerde görülme olasılığının daha düşük olduğunu belirtti. Güner, "1980 yılı öncesinde doğanlar aşılı oldukları için çiçek hastalığına karşı korunmalı. Dolayısıyla burada da çapraz bir korunma söz konusu, çiçek hastalığına karşı aşısı olanların M-çiçek hastalığından da büyük bir oranda korunduklarını söylemek mümkün" dedi.

maymun-cicegi-2.webp

"TEMAS ÖNLEMLERİNE DİKKAT EDELİM"

Prof. Dr. Güner, hastalığın bulaşıcılığının yakın temasla arttığını ve kişisel hijyenin önemini vurguladı. "Temas önlemlerine dikkat edelim. Özellikle seyahat, döküntülü hastalık, ateş öyküsü olan kişilere biraz mesafeli davranmamız aslında korunmamız için yeterli." dedi.

640xauto-15.webp

Uzman, hastalıkla ilgili paniğe kapılmanın gerekmediğini, ancak gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Güner, "Kişisel hijyene dikkat ederek ve sağlıklı yaşam tarzı benimseyerek bu tür hastalıklara karşı korunabiliriz." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.