Mehmet Ceyhan hakkında suç duyurusu. M Çiçeği açıklaması gündem olmuştu

Mehmet Ceyhan hakkında suç duyurusu. M Çiçeği açıklaması gündem olmuştu

Tüketiciler Birliği, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında, maymun çiçeği virüsü (mpox) ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Kayseri Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, suç duyurusunun gerekçesini açıklarken, Prof. Dr. Ceyhan'ın televizyon programlarında yaptığı açıklamaların halk arasında gereksiz bir korku ve paniğe neden olduğunu iddia etti.

ospa-obezyan.jpgŞahin, Ceyhan'ın, "eninde sonunda maymun çiçeği aşısı yapılacak" şeklindeki ifadelerinin, kamuoyunda aşı ve pandeminin gündeme gelmesi için kasıtlı olarak kullanıldığını öne sürdü. Şahin, bu açıklamaların yanıltıcı bilgi içerdiğini ve insanları paniğe sevk ettiğini belirterek suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Şahin, suç duyurusunun yargıya taşınacağını ve Prof. Dr. Ceyhan'ın halkı yanlış bilgilendirdiği gerekçesiyle hesap vereceğini belirtti. Şahin, "Bu milleti bu şekilde hizaya getiremezsiniz. Bu millet küreselcilerin hedefine asla alet olmayacak" diyerek, yapılan suç duyurusunun ardında geniş bir toplumsal tepki olduğunu vurguladı.

maymun-cicegi-virusu-ile-ilgili-cinsel-iliski-iddiasi-en-cok-onlarda-goruldu-j2yb.webpPROF. DR. CEYHAN'IN AÇIKLAMALARI

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maymun çiçeği virüsüyle ilgili yaptığı açıklamalarda, virüsün yayılma potansiyeli ve aşı ihtiyacı konusundaki görüşlerini dile getirmişti. Ceyhan'ın, bu konudaki açıklamaları sağlık alanında bazı tartışmalara yol açmıştı.

Tüketiciler Birliği'nin suç duyurusu, sağlık konularında yapılan açıklamaların toplumda nasıl yankı uyandırabileceği ve kamuoyunun bilgilendirilme şeklinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu gelişme, sağlık bilgisi ve kamuoyunu bilgilendirme konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.