Ankara'dan sonra İstanbul'da da Maymun Çiçeği karantinası! Hastane çalışanlarının mesajları ortaya çıkardı

Ankara'dan sonra İstanbul'da da Maymun Çiçeği karantinası! Hastane çalışanlarının mesajları ortaya çıkardı

İstanbul’da alerjik belirtilerle hastaneye giden bir kişi DSÖ’nün ikinci kez küresel alarm verdiği maymun çiçeği virüsü şüphesiyle apar topar tedaviye alındı. Hastane çalışanlarının mesajlarında gerçek gün yüzüne çıktı.

Halk Tv’den Murat Herdem’in özel haberine göre, İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi’nde, Suriye uyruklu H.S.’nin maymun çiçeği virüsü şüphesiyle tedaviye alındığı ortaya çıktı.

APAR TOPAR VİRÜS TESTİNE ALINDI

H.S. isimli kişi, hastaneye başvurduğunda enfeksiyon belirtileri göstermesi nedeniyle Maymun Çiçeği virüsü testine alındı. Test sonuçlarının henüz çıkmadığı ve kesin bir teşhisin konulamadığı bildirildi.

Esenyurt Devlet Hastanesi çalışanları, WhatsApp gruplarında bu durumla ilgili uyarılar paylaştı. İşte hastane çalışanlarının o paylaşımı:

tfr.jpg

ALMANYA UÇAĞINDA MAYMUN ÇİÇEĞİ PANİĞİ

Gazeteci Murat Herdem'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, İstanbul Havalimanı'ndan kalkan İstanbul-Köln uçağında seyahat eden iki yolcuda maymun çiçeği virüsü belirtileri görüldü. Yolculardan birinin tekerlekli sandalye kullandığı ifade edildi.

Gazeteci Herdem'in sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

ee.jpg

İDDİALAR YALANLANDI

İddialara ilişkin Ankara İl Sağlık Müdürlüğü X hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Bilkent Şehir Hastanesi'nde de üç kişinin daha maymun çiçeği şüphesi iddiasına ilişkin müdürlüğün açıklaması şu şekilde;

“Son günlerde çeşitli medya organlarında Ankara'da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.
Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir.
Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeler, Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde ve sıklıkla yapılmakta olup, halkımızın doğru bilgilere ulaşması amacıyla gereken tüm adımlar atılmaktadır.
Vatandaşlarımızın, resmi açıklamaları dikkate alarak bu tür söylentilere itibar etmemeleri önem arz etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.