Barajlarda rekor düşüş! Kuraklık alarmı veriyor

Barajlarda rekor düşüş! Kuraklık alarmı veriyor

14 barajın doluluk oranları, mevsimin kurak ve yağışsız geçmesi nedeniyle bir ayda yüzde 2 düştü.

Trakya'da bulunan 14 barajın doluluk oranları, mevsimin kurak ve yağışsız geçmesi nedeniyle bir ayda yüzde 2 düştü. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki barajlarda su seviyesi alarm veriyor.

Bölgedeki toplam 1 milyar 112 milyon 968 bin metreküp hacme sahip 14 barajdaki doluluk oranları, son bir ayda önemli ölçüde azaldı. Bu düşüş, barajlarda su sıkıntısının yaşanabileceğine işaret ediyor.

BARAJLARDAKİ SU SEVİYELERİ İL İL:

Edirne: Geçtiğimiz ay 291 milyon 177 bin metreküp olan 6 barajdaki toplam su miktarı, haziran ayında 283 milyon 584 bin metreküpe indi.

Kırklareli: Mayıs ayında 153 milyon 129 bin metreküp olarak kayıtlara geçen 4 barajdaki toplam su miktarı, bu ay 151 milyon 787 olarak ölçüldü.

Tekirdağ: Önceki ay 221 milyon 335 bin metreküp olan 4 barajın toplam su miktarı, bu ay 213 milyon 190 bin metreküpe geriledi.

aw237835-02.jpg

EN FAZLA DÜŞÜŞ KAYALIKÖY BARAJINDA

14 baraj arasında en fazla doluluk oranı düşüşü Kayalıköy Barajı'nda yaşandı. Barajdaki su seviyesindeki önemli azalma, bölgedeki sulama ve içme suyu ihtiyacını olumsuz etkileyebilir.

KIRKLARELİ'NDEN İSTANBUL'A SU TAŞIYAN BARAJLARDA DA DÜŞÜŞ

Kırklareli'nden İstanbul'a içme suyu taşıyan Kazandere ve Papuçdere barajlarında da geçtiğimiz aylara göre düşüş yaşanıyor. Bu durum, İstanbul'un su ihtiyacını da etkileyebilecek bir gelişme.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.