Barış Soydan: Resmen çakılacak hazır olun

Barış Soydan: Resmen çakılacak hazır olun

Barış Soydan, ABD seçimlerini işaret ederek kritik uyarıda bulundu.

Eldeki birikimi değerlendirmek amacıyla pek çok vatandaş yatırım gerçekleştiriyor. Ancak yatırım yaparken kazanmanın dışında kaybetme riski de oldukça fazla oluyor. Son günlerde kripto paralarda yaşanan düşüşlerde milyon dolarları kaybeden yatırımcılar görülüyor. Bu noktada ünlü ekonomist Barış Soydan, ABD seçimlerini işaret ederek kritik uyarıda bulundu.

RESMEN ÇAKILDI

Ocak ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), birkaç spot Bitcoin ETF'sini onaylamıştı. Bu açıklama sonrasında bitcoin cephesinde 3 aylık süreçte rekor zirvesi olan 69 bin doları aşarak 73 bin dolara kadar yükselmişti. Bu yükseliş sonrasında ise ani düşüşler meydana geldi. O noktada çoğu yatırımcı elindeki varlıkları bir anda kaybetti. Ancak yükseliş zamanında da çok kazananlarda yer aldı.

altin-ve-bitcoin-yila-rekorla-basladi-1704259655-2675.jpg

71 dolara geri geldikten sonra 81 bin dolar hedefini kovalayan bitcoin sert bir satış yiyerek 69 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Bu satışın ardından bitcoin tarafında kayıplara yol açtı.

YÜKSELİŞLER BEKLENİYOR

Bilindiği üzere kripto paralarda boğa sezonu olarak adlandırılan ‘Halving’ dönemine giriş yapıldı. Bu dönemde bitcoin ve diğer coinlerin üretim hızında düşüş yaşanacak. Bu neticede ürünün az olmasından kaynaklı 1 yıl içinde kripto paralarda rekor yükselişler ön görülüyor.

bitcoin.jpg

“ABD BAŞKANLIK SEÇİMİ KADERİNİ BELİRLER”

Ünlü ekonomist Barış Soydan, ise bitcoinin resmen çakıldığını söylerken ABD tarafındaki seçimleri işaret ederek kripto paralardaki olası senaryoları açıkladı. Soydan, “Trump'ın son açıklamaları Kripto para dostu mesajlar veriyor. Başkan seçilmesiyle birlikte kripto paralarla ilgili kuralların gevşetileceği beklentisi çok güçlü. Kısacası Trump anketlerde arayı açarsa kasım ayı öncesinde bu beklenti daha da artar. Bu durum bitcoin'e ve altcoinlere yarayacak” dedi.

Soydan, tam tersi durumunda Biden’ın seçilmesi ile kripto paraları derinden etkileyeceğini ve çakılabileceğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.