Başkan Atalay'dan asgari ücret açıklaması: Pazarlık bu sınırdan başlayacak

Başkan Atalay'dan asgari ücret açıklaması: Pazarlık bu sınırdan başlayacak

Asgari ücret ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yeni yılda gelecek olan asgari ücret zammına ilişkin pazarlık masasına oturuluyor. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, açlık sınırının 7 bin 785 lira olduğunu söyleyerek, yeni rakamın bu sınırdan başlayacağı ifadelerine yer verdi.

Asgari ücretteki gelişmeler pazarlık masasında netleşmeye başlıyor. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Açlık sınırının 7 bin 785 lira olduğunu ifade eden Başkan Atalay, asgari ücrette kararlaştırılması beklenen yeni rakam için en alt sınırın bu olduğunu söyledi.

Türk-İş Başkanı Atalay, "Herkes bir rakam açıklıyor. Açlık sınırı 7 bin 785 lira. Pazarlık bu sınırdan başlayacak. Vergiyle ilgili düzenleme yapılmalı" diye konuştu.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı''ndaki ilk toplantıyla başlayacak.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu''nda işçi kesimini temsil eden Türk-İş, bu toplantıdan önce Başkanlar Kurulu''nu topladı.

Konfederasyona üye 34 sendikanın yöneticilerinin katıldığı toplantıda, sendikaların asgari ücrete dair görüş ve talepleri alınıp, görüşmelerde izlenecek yol haritası masaya yatırıldı. Toplantı sonrası Türk-İş Başkanı Ergün Atalay açıklama yaptı. Atalay''ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Herkes bir rakam açıklıyor. Açlık sınırı 7 bin 785 lira. Türk-İş''in yoksulluk rakamı 10 bin 170 lira. Rakam söylemek kolay.

Vergiyi konuşmak lazım. Vergiyle ilgili düzenleme yapılmalı. 

Bugün komisyonumuzda pazarlık asgari ücreti 7 bin 785 lira açlık sınırından başlayacak. Nereye çıkarırsak.

Vergiyi konuşmak lazım. Vergiyle ilgili düzenleme yapılmalı. 

Bugün komisyonumuzda pazarlık asgari ücreti 7 bin 785 lira olan açlık sınırından başlayacak. Nereye çıkarırsak. Hükümet ne rakam getirecek, görelim.

Gıda enflasyonu ortada, yoksulluk ortada. Makul rakam getirirlerse problem yok. 5 bin 500 lirayla masaya oturmuyoruz; 7 bin 785 liradan oturuyoruz. 

EYT de taşeron da bir daha gündeme gelmeyecek şekilde ortadan kalksın.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.