Enflasyon en çok gıdayı vurdu! Bulgur tam 2,5 kat arttı

Enflasyon en çok gıdayı vurdu! Bulgur tam 2,5 kat arttı

Enflasyonla beraberinde vatandaşların bükülen beli doğrulmazken, başta gıda olmak üzere A'dan Z'ye tüm ürünlerin fiyatı artmaya devam ediyor. Zam şampiyonu olan mercimeğin fiyatı 4 kat artmasının ardından yılbaşından bu yana bulgurun da fiyatı da 2,5 kat arttı.

Enflasyon en çok halkın temel ihtiyacı olan gıda ürünlerin fiyatlarını arttırdı. Bulgurun fiyatı yerel ve zincir marketler arasında değişiyor.  Bazı marketlerde 15,90 TL''den satılan bulgurun fiyatı bazı marketlerde ise 29,90 TL''yi buluyor.

PİLAVLIK BULGUR (TOPTAN) - SEÇ-AL Market

KATLANDIKÇA KATLANDI
Bakliyat üreticilerde değil, market raflarında katlanıyor. Pirinç, kuru fasulye, kırmızı mercimek derken fiyatı katlananların arasında bulgur da eklendi. Ocak ayında 5,95 TL''ye satılan bulgur, şimdi 15,50 TL''den satılıyor. 1 yılda bulgurun fiyatı 2,5 katına çıktı.
Başka bir markette başka bir marka bulgurun Ocak''taki fiyatı 17,90 iken, Kasım''da 29,90 TL''den satılıyor.
Apa Itu Bulgur? Gandum yang Belum Pernah Diolah Peserta MasterChef  Indonesia Halaman all - Kompas.com

GIDA FİYATLARINA ULAŞMAK ZOR
Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Av. Bülent Deniz, "Bakliyatın tüm ürünlerinde ciddi bir fiyat artışı oldu. Yılbaşında gıda ürünlerine bir KDV indirimi yapılmıştı, o ay biraz nefes almıştık. Bütün bakliyat ürünlerine fiyatlar aldı başını gidiyor. Bakliyat gibi halkın temel gıdası konusunda fiyat spekülasyonu yapmak doğru değil." dedi.

Bulgur Organic – WildSageFoods

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.