Yeni yılda ehliyet almak zorlaşacak! 10 bin TL'yi geçecek

Yeni yılda ehliyet almak zorlaşacak! 10 bin TL'yi geçecek

2023 yılında ehliyet almak bir hayli zorlaşacak. Üste üste gelen zamlar sürücü adaylarını da etkiledi. Yeni yılda artan sınav ve harç bedellerine sürücü kursları da eklenince, ehliyet almak için 10 bin liradan fazla ücreti gözden çıkarmak gerekecek.

Yeni yılda gelecek olan zamların biri de ehliyeti etkileyecek. Sınav ve harç bedeli ile beraberinde sürücü kurs ücretleri de eklenince 10 bin TL''nin altında olmayacağı belirtildi.

NE KADAR ZAM GELDİ?

2022’de 130 lira yazılı sınav harcı, yazılı sınavı geçtikten sonra 160 lira direksiyon sınav harcı ödeniyor ve eğitimlere başlanıyor. Kurs ücreti 7 bin 60 lira. 

MEB duyurdu: Ehliyet sınavlarında yeni dönem başlıyor

2023 yılında B sınıfı ehliyet harcı ise bin 116 lira 90 kuruştan 2 bin 489 lira 77 kuruşa yükselecek. Yani B sınıfı bir ehliyetin maliyeti 10 bin TL''nin üzerine çıkacak.  Yeni yılda, motosiklet sürmek için gereken A sınıfı ehliyetin harcı, 370 liradan 825 lira 87 kuruşa yükselecek. 

Ehliyet sınav sonuçları 2021 MEB e sınav sonuç sorgulama sayfasında - Son  Dakika Flaş Haberler

Zam gelmeden ehliyet almak isteyenler, Aralık ayında kurs kontenjanlarını doldurdu. Ehliyet kurslarının ücretleri, valilik, milli eğitim müdürlüğü ve sürücü kursları tarafından belirleniyor. 

Direksiyon Sınavına Gireceklere Tavsiyeler - MAPFRE Blog

Kurs ücretleri illere göre farklılık gösterebiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.