Bayram öncesi 8 derece birden değişecek! Uzmanlardan uyarı: “Tedbirinizi alın”

Bayram öncesi 8 derece birden değişecek! Uzmanlardan uyarı: “Tedbirinizi alın”

Bugün ve yarın hava durumunda yaşanacak değişiklikler, tedbir almayı gerekli kılacak. Meteorolojiden ve uzmanlardan o bölgelere uyarı geldi.

Kuzey kesimlerde arife günü 8 derece birden düşük sıcaklık görülecek. Yağışlar gelecek ancak ne kadar sürecek? Güney kesimler bayramda nasıl olacak? İşte konuyla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan veriler…

havadurumuu.jpg

ŞEMSİYELER HAZIRLANACAK

Yarın hava sıcaklıklarının Kuzey, İç ve Batı kesimlerde 8 derece birden düştüğü görülecek. Ancak bu durum Güney kesimlerde etkili olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı değerlendirmeler sonucunda Kurban Bayramı öncesinde havanın nasıl olacağını merak eden vatandaşlar için verilerini yayınlayıp uyarılarını gerçekleştirdi. Ülkenin iç ve Batı kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın Kuzey ve Doğusu, İç Anadolu'nun Kuzey ve Batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta çevreleri ve Burdur'un Doğusunun yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık olacağı tahminleri yapılıyor.

yagmur-246.jpg

KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI

Marmara Bölgesi’nin Kuzey ve Doğu kesimleri ile Batı Karadeniz’de kuvvetli yağışlar geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) “kuvvetli yağışlara ve rüzgara dikkat” uyarısı yapıyor. Öte yandan sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi de bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapan yetkililer, özellikle Trakya’da yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklentisini açıkladı. MGM’den yapılan açıklamada, bugün saat 12.00’dan gün sonuna kadar Trakya’da yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisi bulunduğundan sel, yıldırım, su baskını, kuvvetli rüzgar ve fırtına, yerel dolu yağışı, hortum riski gibi olumsuzlukların ve ulaşımda aksamaların yaşanabileceği, bu tür konularla ilgili dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

yagmur-456.jpg

SARI KODLU UYARI GELDİ

MGM tarafından Afyonkarahisar, Aydın, Bilecik, Balıkesir, Burdur, Bursa, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Manisa, Kütahya ve Uşak için sarı kodlu uyarı yapıldı.

PROF. DR. ORHAN ŞEN UYARIDA BULUNDU

Aşırı sıcaklıkların Cuma günü de devam edeceğini ve hatta en yüksek sıcaklığın Cuma görüleceğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Şen, aşırı sıcaklara rağmen akşam ve arife gününde sağanak yağışlara karşı uyarıda bulundu. Arife günü hava sıcaklığının 8 derece birden düşeceğini vurgulayan Şen, Pazartesi günü yine yükseleceğini açıkladı.

orhansen.jpg

HAVA DURUMU KAÇ DERECE OLACAK?

Marmara Bölgesi, parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava durumunun etkisi altında olurken kuzey ve doğu kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Kuvvetli yağışlar Trakya başta olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya illeri ile Bursa ve Balıkesir’in kuzey kesimlerinde bekleniyor.

Edirne: 29°C

İstanbul: 34°C

Kırklareli: 30°C

Kocaeli: 36°C

EGE BÖLGESİ

Afyonkarahisar: 36°C

Denizli: 34°C

İzmir: 38°C

Muğla: 39°C

AKDENİZ BÖLGESİ

Adana: 40°C

Antalya: 39°C

Hatay: 35°C

Isparta: 39°C

İÇ ANADOLU

Ankara: 34°C

Eskişehir: 36°C

Kayseri: 34°C

Konya: 34°C

BATI KARADENİZ

Bolu: 36°C

Düzce: 40°C

Sinop: 29°C

Zonguldak: 35°C

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Amasya: 38°C

Artvin: 31°C

Samsun: 30°C

Trabzon: 29°C

DOĞU ANADOLU

Erzurum: 28°C

Kars: 25°C

Malatya: 36°C

Van: 25°C

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Diyarbakır: 39°C

Gaziantep: 38°C

Siirt: 36°C

Şanlıurfa: 41°C

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.