Buğday çiminin hazinesi olan laetril maddesi diğer vitamin ve mineraller ile birlikte vücutta çok daha aktif kullanılmaktadır.
Buğday çimi kandaki toksinleri nötralize eden maddeleri içerir.
Buğday çimi, sıvı bir oksijen deposudur. Bol klorofil dışında yüksek miktarda vitamin, mineral içerir.
Özellikle, demir, A vitamini, E vitamini ve C vitamini yönünden zengindir.
Taze buğday çimi, aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kat fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir içerir.
Buğdayın bir başka özelliği ise kandaki toksinleri nötralize eden maddeler içermesidir.
Buğday çimi suyu, vücudun metabolik hızının artmasına yardımcı olur ve yağ yakımını destekler.
Buğday çiminin A ve E vitamin gibi antioksidan vitaminlerden zengin olması, bu besinin anti-aging için kullanılmasına neden olmaktadır.