Bu cep telefonları ölüm saçıyor. Sakın satın almayın

Bu cep telefonları ölüm saçıyor. Sakın satın almayın

Cep telefonları, her yaştan insanın hayatının bir parçası haline geldi ancak bu cihazların sağlık üzerinde ciddi etkileri olabilir.

Özellikle telefonların Spesifik Absorpsiyon Oranı (SAR) değeri, uzun süreli kullanımda sağlık risklerini artırıyor. Uzmanlar, yüksek SAR değerlerine sahip telefonlar hakkında kritik uyarılarda bulunarak, bu tür cihazların alınmaması gerektiğini belirtiyor.

7c02da956186bef3213f51566cdf10085bda7391.jpegSAR DEĞERİ VE SAĞLIK RİSKLERİ

SAR değeri, bir telefonun yaydığı radyasyon miktarını ölçen bir kriterdir. Yüksek SAR değeri, telefonun vücuda yaydığı radyasyonun arttığı anlamına gelir ve bu durum çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Uzun süreli yüksek SAR değerine maruz kalmak, baş ağrısı, halsizlik ve hatta kanser gibi ciddi sağlık problemleri ile ilişkilendirilmektedir.

1-10.webpEndüstri Mühendisi Salih Çakmak, SAR değeri yüksek telefonların sağlık üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti. Çakmak, “Kaliteli orijinal telefonlar genellikle daha pahalıdır ve bu nedenle bazı kullanıcılar daha uygun fiyatlı, SAR değeri yüksek replika telefonları tercih edebiliyor. Ancak bu telefonlar, yüksek radyasyon yaydığı için halsizlik, baş ağrısı gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. En ciddi risklerden biri ise kanser gibi hastalıkların ortaya çıkması” dedi.

aw263764-02-ggit.webpREPLİKA TELEFONLARDAN KAÇININ

Çakmak, cep telefonu alırken SAR değerinin internet üzerinden araştırılmasını ve yüksek SAR değerine sahip telefonlardan kaçınılmasını önerdi. Replika telefonlar genellikle yüksek SAR değerlerine sahip olduğu için bu tür telefonların satın alınmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, telefonları gece uyurken yanınızda tutmaktan kaçınılması gerektiğini belirtti.

09082024092619-3a839e8c8e0808d0d0a9e8d15650d80c.jpgSAĞLIKLI TELEFON KULLANIMI İÇİN ÖNERİLER

1. SAR Değerini Kontrol Edin: Telefon almadan önce SAR değerini araştırın. Üreticilerin web sitelerinde bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

2. Replika Telefonlardan Kaçının: Kaliteli ve orijinal telefonları tercih edin, replika telefonlardan uzak durun.

3. Telefonu Yanınızda Tutmayın: Gece uyurken telefonunuzu yanınızda tutmaktan kaçının.

4. Kısa Süreli Kullanım: Telefonu uzun süre boyunca vücudunuza yakın tutmayın, özellikle konuşurken kulaklık kullanmayı tercih edin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.