Bu yoldan geçen araçlara 7/24 ceza yağacak! Sürücüler aman dikkat

Bu yoldan geçen araçlara 7/24 ceza yağacak! Sürücüler aman dikkat

Sürücüler bu yoldan çekerken mutlaka dikkat edin. Araçlara resmen ceza üstüne ceza yağacak.

Konya, Türkiye'de trafik kazalarının en sık yaşandığı iller arasında yer alıyor. Ancak, son yıllarda alınan önlemler ve yapılan yatırımlar, trafik güvenliğinde belirgin bir iyileşmeye yol açtı.

Şehirde trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin sayısındaki artış, emniyet güçlerini harekete geçirdi.

66b318e57ac69703-w1200xh675.webp

YENİ SİSTEM KURULDU

Bu kapsamda, Konya'nın çeşitli noktalarına Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) kurulmuş durumda. Bu sistemlerin amacı, hız sınırı bulunan bölgelerde sürücülerin kurallara uymasını sağlamak. Son olarak, her gün binlerce aracın geçtiği Yeni İstanbul Caddesi'nde de bir EDS sistemi kuruldu. Bu sistem, sürücülerin hız limitine uymalarını sağlayacak ve kurallara uymayanlar cezalandırılacak.

GEÇİCİ OLARAK KAPATILMIŞTI

Konya'nın Yeni İstanbul Caddesi üzerinde inşa edilen Fırat Köprülü Kavşağı, kısa süre önce trafiğe açıldı. Ancak, köprü çalışmaları sırasında EDS geçici olarak kapatılmıştı. Şimdi ise, bu güzergah arasında Fırat Köprülü Kavşağı ile İstanbul Yolu Köprülü Kavşağı arasında yeni bir EDS sistemi devreye alındı.

66b318db39062410.webp

Yeni kurulan EDS sisteminde hız limiti 82 km/s olarak belirlendiği belirtildi. Bu koridorda hız sınırını aşan sürücüler, gece-gündüz demeden anında tespit edilip cezalandırılacak. Bu gelişme, Konya'daki trafik güvenliğini artırma hedefini destekliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.