Bulaşık makinesinde yıkanan bulaşıkları hızlıca kurutuyor! Meğer bu kadar basitmiş

Bulaşık makinesinde yıkanan bulaşıkları hızlıca kurutuyor! Meğer bu kadar basitmiş

Makinede yıkanan bulaşıkları şipşak kurutan yöntem ortaya çıktı.

Bulaşık makinesi kullananlar sıklıkla, yıkanmış bulaşıkların ıslak ve su damlalarıyla kaplı olduğunu fark eder. Ancak, bulaşıkların doğal olarak kurumasını beklemek zorunda olmadığınız bazı ipuçları ile bu durumu hızlıca çözebilirsiniz.

Bulaşık makinesinden çıkan bulaşıkları uzun süre makinede bekletmek yerine daha pratik yöntemler deneyebilirsiniz. Bu amaçla, mutfak havlusu oldukça işlevsel olabilir.

Makinede yıkanan bulaşıkları şipşak kurutan taktik Silmek yok, 5 dakika yetiyor

Yıkama döngüsü tamamlandıktan sonra kapağı açıp temiz bir mutfak havlusunu makine kapağına asıp tekrar kapatın. Bu yöntem bulaşıklarınızın kısa sürede kurumasını sağlayacaktır. Açtığınızda havlu tüm ıslaklığı çekmiş olacak.

Makinede yıkanan bulaşıkları şipşak kurutan taktik! Silmek yok, 5 dakika yetiyor - Püf Noktası

Zamanınız kısıtlı olduğunda bu yöntemi kullanarak işlerinizi daha hızlı bir şekilde halledebilirsiniz. Bulaşıkları makineden çıkardıktan sonra kuru bez veya havlu ile silmek fazla zaman kaybettirebilir. Havlu yönteminden verimli sonuç alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar mevcut. Bulaşıkları makineye yerleştirirken bu duruma yönelik bir dizayn oluşturabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Neden Islak Bırakır

Ayrıca bulaşık makinesinde kullanılan parlatıcılar, suyun bulaşıklardan daha hızlı akmasını sağlayabilir. Bu sayede bulaşıklar daha çabuk kuruyacaktır. Parlatıcı bölmesini düzenli olarak doldurmayı ihmal etmeyin.

Her makine birbirinden farklı özellikler taşıyabilir. Eğer makinenin sıcak kurutma gibi bir seçeneği varsa, bunu kullanabilirsiniz. Özellikle plastikler için bu tür kurutma programları faydalı olacaktır.

Bulaşık makinenizin filtrelerini düzenli olarak temizlemek de önemlidir. İçerdeki sıcak havanın dışarı çıkmasını ve buharın dağılmasını sağlamalısınız. Özellikle gece çalıştırdığınız makinelere ekstra dikkatli yaklaşmalısınız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.