Çamaşır makinesini ayda bir kez böyle çalıştırın! Tamirci yüzü görmeyecek

Çamaşır makinesini ayda bir kez böyle çalıştırın! Tamirci yüzü görmeyecek

Çamaşır makinelerinin ömrünü 5 yıl daha uzatacak detay ortaya çıktı.

En doğru şekilde kullanırsanız çamaşır makineniz yıllarca size hizmet edebilir. Ancak çamaşır makinesinin ömrünü uzatmak için yapılması gerekenleri servis ustaları açıkladı. İşte o gizli bilgi…

Çamaşır makineleri, evimizde en çok kullanılan ve hayatımızı en çok kolaylaştıran eşyalar arasında yer alır. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte hem kapasite hem de donanım açısından büyük gelişmeler gösteren bu makineler, genellikle uzun yıllar boyunca sorunsuz çalışacak şekilde tasarlanır. Ancak yine de ömrünü nasıl uzatacağını bilmelisiniz.

5.jpg

MAKİNENİZİ AYDA BİR KEZ BU ŞEKİLDE ÇALIŞTIRIN

Yaygın olarak yapılan yanlış kullanımlar, çamaşır makinelerinin ömrünü kısaltabilir. Uzun yıllar boyunca çamaşır makinelerinin bakım ve onarımını yapan servis ustaları, makinelerin yıkama performansını artırmak ve ömrünü uzatmak için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını paylaştı.

camasir4-084d.jpg

Siz de ayda bir kez makinenizi belirli bir şekilde çalıştırarak, çamaşır makinenizin uzun yıllar sorunsuz çalışmasını sağlayabilir ve tamirciye ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz.

Çoğu kişi tarafından pek bilinmese de, yeni nesil çamaşır makinelerinin çoğunda "kendi kendini temizleme" özelliği bulunur. Eğer çamaşır makinenizi haftada en az 2 kez kullanıyorsanız, bu modu ayda bir kez çalıştırmanız faydalı olacaktır. Makinenizin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sürdürmek için filtrelerin de ayda bir kez düzenli olarak temizlenmesi önemlidir. Bu sayede çamaşır makinenizin performansını koruyabilir ve ömrünü uzatabilirsiniz.

a374f0d3dac96f9815b163507b56c313.jpg

YÜZDE 75'İ GEÇMEYİN

Makinelerin satışında üreticiler, genellikle maksimum kapasitesini vurgulayarak müşterileri ikna etmeye çalışır. Ancak, çamaşır makinenizi asla belirtilen maksimum kapasiteye kadar doldurmamalısınız. Tamburu tamamen doldurmak, makinenizin ömrünü kısaltabilir. Uzmanlar, tamburun en fazla %75'ine kadar doldurulmasını öneriyor. Bu şekilde makinenizin hem yıkama performansı artar hem de daha uzun süre sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlarsınız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.