Havalar sogudu sıcaklıklar günden güne daha da düşerken, uzmanlar bağışıklık sistemi düşük olan vatandaşları özellikle uyarıyor. Sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyen vatandaşlar Prof. Dr. Canan Karatay‘ın açıklamalarını da yakından takip ediyor. Alternatif tıp alanındaki açıklamaları ile zaman zaman gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu kez geçmeyen kuru öksürük için doğal bir reçete paylaştı. Karatay’ın paylaştığı listede yemeğe lezzet veren malzemeler de yer alıyor.
Yıllardır mutfakların demirbaşı olan bu malzemeler meğer kuru öksürüğünde şifası olarak olarak biliniyor.
LİSTEDE NELER VAR?
Zeytinyagi listenin başında yer alıyor zeytinyağının içi yumurta ile karıştırılarak tüketilebiliyor olması boğazdaki tahriş azaltıyor kuru öksürüğünde aniden geçmesine yardımcı oluyor. Bunun yanında zeytinyağının antibakteriyel özelliği de bulunuyor.
Karbonatlı su tüketimine çok alıştığımız bir içecek olmasa da gargara için sık sık kullanılan bir yöntem. İçildiğinde boğazdaki tahrişi azaltarak bakteri ve virüslerin ortamda barınmasına engel oluyor.
Kemik suyu tuz ve limon bu üçlü Osmanlı mutfağında da sıklıkla kullanılan malzemeler arasında yer alıyor Canan Karatay bu yöntemi kristal kaya tuzu ekleyerek tüketmeyi tavsiye ediyor kemik suyundaki kolajen boğazdaki tahrişi azaltarak gideriyor limon ve tuz ise bakterilere karşı bariyer oluşturuyor.