Çikolata ve şekerleme devi iflasın eşiğinde

Çikolata ve şekerleme devi iflasın eşiğinde

Çocukların en sevdiği oyuncaklı çikolata ve şeker üreticilerinden olan dev şirket iflasın eşiğine geldi.

Küresel çapta yaşanan ekonomik dalgalanmalar birçok şirketi de iflas riskiyle karşı karşıya getirdi.

Son olarak İstanbul'da şeker ve maya sektöründe faaliyet gösteren 3 dev firma konkordato başvurusunda bulunarak üretim süreçlerini neredeyse durdurma noktasına getirdi.

toybox-milk-egg-chocolates-wity-toy-20-grx24.png

İFLASIN EŞİĞİNDE ÜÇ DEV FİRMA

Toybox Gıda, Sade Maya ve Saadet Gıda mahkemeye konkordato başvurusu yaparak 14 Ağustos tarihinde 1 yıllık kesin mühlet aldılar.

Yıllık 15 bin tonluk üretim kapasitesine sahip olan Toybox Gıda’da, sektörde önemli bir oyuncu konumunda bulunulmasına rağmen üretim hatları durdurulma noktasına geldi.

Konkordato kararı sonrasında şirketin popüler ürünleri Marshmallow, Jelly ve Licorice belirsizlik içerisinde kalırken, Sade Maya ve Saadet Gıda da benzer sorunlarla karşı karşıya.

screenshot-3.png

SADE MAYA VE SAADET GIDA’DA SON DURUM NE?

Saadet Gıda, 400 çalışanıyla ve 20 bin metrekarelik alanda büyük üretim kapasitesine sahipken, üretim süreçlerini sürdürebilmek için büyük bir mücadele yürütüyor. Yıllık 600 tonluk üretim kapasitesiyle Sade Maya ise sektördeki yerini pekiştirmiş bir marka olarak ön plana çıkıyor.

screenshot.png

KOMİSER HEYETİ İŞ BAŞINDA

Mahkeme, 3 firmaya da bir komiser heyeti atadı. Heyette; denetçi Suat Özyalçın, finans uzmanı Figen Mengi ve hukukçu Prof. Dr. Müjgan Tunç Yücel yer alıyor. Heyet, işletmelerin faaliyetlerine devam etmelerini sağlamak ve firmaların mal varlıklarını korumak için görev yapacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.