Cumhurbaşkanı Erdoğan UEFA’nın Merih Demiral kararına sert çıktı: Şampiyonaya gölge düşürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan UEFA’nın Merih Demiral kararına sert çıktı: Şampiyonaya gölge düşürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, UEFA’nın Merih Demiral cezası kararına sert cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'ya yenildiğimiz maç dönüşü gazetecilere konuştu. Erdoğan, "Batı'nın bugüne kadar zihniyet itibarıyla bize yaklaşımı hiçbir zaman değişmemiştir. Merih Demiral’a verdikleri ceza, adeta ilk andan itibaren kararı verilmiş olan bir ceza." İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda maçı sonrası gazetecilere verdiği demeçte çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Şu anda güzel bir tırmanış, genç bir ekip var. Dolayısıyla bu genç ekiple beraber, bir diğer taraftan da yönetim kadrolarını kalıcı kılmak suretiyle atılacak adımlardan ben netice alınabileceğine inanıyorum" söyleminde bulundu.

erdogan-2141.webp

"ŞAMPİYONAYA CİDDİ MANADA GÖLGE DÜŞÜRDÜ"

UEFA’nın Merih Demiral cezasına da değinen Erdoğan, UEFA'nın Merih Demiral hakkında alelacele aldığı haksız kararın da gölgesinde turnuvanın oynandığının altını çizdi. Erdoğan, “UEFA'nın Merih'e verdiği 2 maç men cezası, açık söylemek gerekirse şampiyonaya ciddi manada gölge düşürdü. Bunun izahı mümkün değil, tamamen siyasi bir karar. Bu karar vicdanları karartmıştır, ama millilerimizin moral ve motivasyonunu hamdolsun etkilememiştir” dedi.

‘Batı'nın bugüne kadar zihniyet itibarıyla bize yaklaşımı hiçbir zaman değişmemiştir’ diyen Erdoğan, Batı aynı zihniyetiyle devam ettiğini vurgularken, “Merih Demiral’a verdikleri ceza, adeta ilk andan itibaren kararı verilmiş olan bir cezadır. Aslında Türkiye'nin millet olarak yapısına dönük verilmiş olan bir cezadır” şeklinde konuştu.

merih-demiral-14124.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.