DEM Parti’de “Türkçe” hazımsızlığı

Yerel seçimlerde kazandıkları bölgelerde 40’tan fazla tabelayı değiştiren, yerine Kürtçe tabelalar asan DEM Parti, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi Belediye Başkanlığı I. Kılıçarslan Meydanı’nın ismini değiştirdi.

Meydana isim olarak da 1926 yılında Sason isyanının liderliğini üstlenen Mihemede Aliye Yunus’un kızı Rindexan’ın ismi verildi.

Peki o meydana daha önce neden I. Kılıçarslan’ın ismi verilmişti?

Çünkü Kılıçarslan’ın mezarı 2021 yılında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunmuş ve onun hatırasına bir meydan yapılarak “Kılıçarslan Meydanı” adı verilmişti.

Peki bir Türk’ün mezarının TÜRK toprağında bulunması, mezarının bulunduğu bölgeye bir meydan yapılarak o meydana isminin verilmesi DEM Parti’yi neden bu kadar rahatsız etti?

Daha önce Türk tabelaları söküp “Kürtler Kürtçe okusun, anlasın diye asıyoruz”dediler. “Bazı Kürtler Türkçe bilmiyor” dediler. Bahaneler uydurdular.

Kılıçarslan Meydanı’nın ismi başka bir Kürt kahraman, tarihi bir figür olarak bilinen Rindexan ismiyle değiştiriliyor?

Bu neyin hazımsızlığı? Bu sefer ki bahaneleri ne? Diyarbakır TÜRK toprağı. Türkiye Cumhuriyeti’nin toprağı. Aynı şekilde Van,Diyarbakır, Şanlıurfa,Batman, Mardin Türkiye’nin 81 ili de Türk toprağı.

DEM Parti geldiği günden bu yana Türklüğe ait ne varsa silip yerine Kürt ve Kürtçe’yi getirmeye çalıştı.

İçten içe istedikleri, hedefleri, kazandıkları il ve ilçelerde Türklüğe dair izleri silip “buralar Kürt bölgesi” diyebilmek.

Şu an cezaevinde olan Eski Genel Başkanları Selahattin Demirtaş’ın da hedefi buydu zaten.

Demirtaş, ‘Kobani’ davasında mahkemede skandal açıklamalarda bulunmuştu.

Ne demişti Demirtaş?

Türklere ve Anadolu'da geçmişten bugüne kurulan tüm Türk devletleri için "işgalci" demişti.

Bunu mahkemede söylemişti. Demirtaş’a göre biz, karnımızı doyurmak için şu an bulunduğumuz topraklara yani Selahattin Demirtaş’ın sözde anavatanı Kürdistan’a gelmişiz.

Kısaca biz Kürdistan diye bir devleti işgal etmişiz.

İşte Demirtaş’ın sözleri,

“Sayın yargıçlar bize neden yargılanıyorsunuz diye sorarsanız size şöyle açıklayayım: Bizim halkımız karnını doyurmak, neslini sürdürmek, hayatta kalmak istiyor. Türkler de bunun için ana vatanım Kürdistan’a bin yıl önce geldi. Ana vatanım olan Kürdistan’ı işgal eden bu devlettir.”

DEM Partililerin sözünden çıkmadıkları Selahattin Demirtaş, çıktığı mahkemede bunları söylüyor.

Türkiye’de Türkçe tabelalar indiriliyor Kürtçe tabelalar asılıyor. Otoyollara “Peşi Peya” (Önce yaya) yazılıyor.

Devletimiz hukukumuz bu konuda ne yapıyor?

Türklüğün izlerini silmeye cüret eden bu partiye neden müdahale edilmiyor?

Kılıçarslan Meydanı’nın DEM Parti’ye verdiği hazımsızlık değiştirdiği isimle bile ortadadır. Kendilerine kahraman yaratmaya çalışıyorlar. Türk toprağını alenen Türkiye Cumhuriyeti’nden ayırmak istiyorlar.

Bu duruma artık dur denmeli. Devlet müdahale etmeli. Hukuk devreye girmeli. Bunları kim yapıyorsa çok sevdikleri Selahattin Demirtaş’ın yanına cezaevine gönderilmeli.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları