Dev enerji şirketi Ankara’da fabrika kuracak! Milyonlarca dolar yatırım yapıldı

Dev enerji şirketi Ankara’da fabrika kuracak! Milyonlarca dolar yatırım yapıldı

Dev enerji şirketi KAP’a bildirdi. Ankara’da kurulacak devasa bir fabrika için milyonlarca lira yatırım yapıldı.

Astor Enerji, Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (ISO500) sıralamasında 41 sıra yükselerek 87. sıraya yerleşmişti. Şirket, Ankara'da devasa bir fabrika yatırımı gerçekleştireceğini Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Yeni tesis, Ankara Sanayi Odası 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde 228.659,76 metrekarelik bir arazi üzerine kurulacak.

23-10-20-astor-enerji-son-uc-yilda-706-kisiye-istihdam.jpg

Yapılacak fabrika, 70.000 metrekarelik bir oturum alanına ve 100.000 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. 2025'in ilk çeyreğinde üretime geçmesi planlanan bu tesis, Astor Enerji'nin anahtarlama ürünleri üretim kapasitesini yüzde 100 artırması bekleniyor.

50 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPILDI

Astor Enerji'nin yeni fabrikası aynı zamanda mevcut altyapısını tamamen transformatör üretimine ayıracak ve transformatör üretim kapasitesini de yüzde 100 artıracak. Öte yanda şirket yeni alan üzerinde bakır ve alüminyum iletken üretim tesisi de kuracağı belirtildi. Bu yatırımın değeri yaklaşık 50 milyon dolar olacak ve 2025 yılı sonunda devreye alınması planlanıyor. Yıllık olarak yaklaşık 12.000 ton emaye ve kağıt kaplı yuvarlak ve yassı bakır ve alüminyum iletken üretimi gerçekleştirilecek.

astor-vp5s-cover.jpg

Bu stratejik yatırımlarla Astor Enerji, enerji sektöründeki konumunu güçlendirmeyi ve tedarik zincirindeki güvenilirliği artırmayı hedefliyor. Şirket, yatırım süreçlerindeki ilerlemeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edecek. Şirket yaptığı açıklamada uzun vadeli planlarının bir parçası olarak bu büyük adımları atmaya devam edeceğini vurguladı.

astor-enerji.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.