Dev şirketin hisseleri bir anda çakıldı ‘Kimse bunu beklemiyordu’ Yatırımcılar şokta

Dev şirketin hisseleri bir anda çakıldı ‘Kimse bunu beklemiyordu’ Yatırımcılar şokta

Ünlü şirketin hisseleri bir anda çakıldı. Yatırımcılar ne olduğunu şaşırdı

Çin merkezli Nvidia şirketi, bu yıl hisse değerlerini yüzde 140 artırarak dünyanın en değerli şirketi unvanını elde etti. Fakat ünlü şirket son zamanlarda yaşadığı büyük değer kayıplarıyla dikkat çekti.

Şirketin CEO’su ve kurucu ortağı Jensen Huang, neredeyse 95 milyon dolar değerinde hisse sattığı öğrenildi. Milyon dolarlık satışların ardından şirketin hisselerinde yüzde 7'lik bir düşüş yaşanırken piyasa değeri 550 milyar dolar azaldı.

nvidia-apresenta-receita-de-us5-bilhoes-mesmo-com-falta-de-produtos-2.jpg

Son üç günde yaşanan düşüş nedeniyle Nvidia'nın piyasa değerinden 430 milyar dolar silindi. Bu durum, şirketin tarihte bir şirket için en büyük üç günlük değer kaybını yaşamasına sebep oldu.

DÜŞÜK SEVİYELERDE İŞLEM GÖRDÜ

Toplam kayıp sonucunda Nvidia'nın değeri 3 trilyon doların altına indi ve şirket dünyanın en büyük hisse senedi unvanını kaybetmiş oldu. Geçtiğimiz hafta Microsoft ve Apple'ı geride bırakarak zirveye oturan şirket, yaşanan son gelişmelerin ardından üçüncü sıraya düştü.

nvidia-baird.jpg

2024 yılında S&P 500 endeksindeki artışın yaklaşık üçte birinden sorumlu olan Nvidia'nın hisse fiyatı, geçtiğimiz perşembe günü 140,76 dolarlık gün içi en yüksek seviyesinden yüzde 16 daha düşük seviyelerde işlem gördüğü kaydedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.