Develere estetik ve botoks yaptırmışlar. Yok devee!

Develere estetik ve botoks yaptırmışlar. Yok devee!

Deve güzellik yarışmalarında, develerin dudaklarına, burunlarına, çenelerine ve kafalarının diğer bölgelerine botoks enjeksiyonları yapıldığı ve hormon, kolajen gibi maddelerle müdahale edildiği ortaya çıktı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın kuzeydoğusundaki çöl alanlarında düzenlenen Kral Abdülaziz Deve Festivali, 40 gün süren etkinlikleri ve 66 milyon dolarlık ödül havuzuyla büyük ilgi topluyor. Festivalin en çok ilgi gören bölümü olan deve güzellik yarışmasında, develerin uzun ve sarkık dudaklara, belirgin burunlara ve estetik hörgüçlere sahip olması gerekiyor.

Ancak bazı yarışmacılar, bu kriterlere uygun hale getirebilmek için yasadışı yöntemlere başvurarak develerine estetik müdahalelerde bulundu. X-ray ve 3D ultrason gibi teknolojilerle yapılan kontrollerde, en az 40 devede botoks ve diğer estetik işlemler tespit edildi. Bu develer ve sahipleri, yarışmadan diskalifiye edilerek ağır cezalara çarptırıldı.

Yarışmanın organizatörü olan Deve Kulübü, güzellik yarışmalarında hile yapanlara karşı sert tedbirler aldıklarını ve hayvanlara yönelik bu tür müdahaleleri engellemeye kararlı olduklarını belirtti.

Hayvan hakları savunucuları, bu durumu "hayvanlara zulüm" olarak değerlendirirken, Peta Asya Başkan Yardımcısı Jason Baker, "Bir hayvana estetik müdahale yapılması son derece acımasız bir davranış" ifadelerini kullandı. Bu tür uygulamaların, Suudi Arabistan'daki deve güzellik yarışmalarının meşruiyetini sorgulattığı belirtiliyor. Deve Kulübü ise bu tür müdahalelere karışanlara karşı ağır yaptırımlar uygulayarak, yarışmaların adil ve dürüst bir şekilde yapılmasını sağlama konusunda kararlı olduklarını açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.