Geri teslim etmeyen herkese tazminat davası açılacak. CHP'li belediye başkanı açık açık söyledi

Geri teslim etmeyen herkese tazminat davası açılacak. CHP'li belediye başkanı açık açık söyledi

CHP İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, sözleşmesi sona ermiş işletmeleri uyardı. Hürriyet, "Geri teslim etmeyen herkese tazminat davası açılacak" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyeye ait birçok mülkü geri alarak bizzat işletmeye devam edeceklerini bir kez daha vurguladı. İlk olarak Yahya Kaptan'daki Gülümse Kafe'yi geri alıp işletmeye başladıklarını hatırlatan Hürriyet, Yeni Cuma Çay Bahçesi'ni de benzer bir şekilde devraldıklarını söyledi. Hürriyet, "Aylık 20 bin lira kira alıyorduk ama şimdi günlük ciromuz bile bunun çok üstünde" dedi.

Fevziye Çay Bahçesi'ni Kent Lokantası'na dönüştürdüklerini belirten Hürriyet, Yeni Cuma tuvaletini ücretsiz hale getirdiklerini ve kira süresi dolduğunda Fevziye tuvaletini de aynı şekilde ücretsiz yapacaklarını duyurdu. Pandemi döneminde zor durumda olan işletmelere kira uzatma süresi verdiklerini ve destek olduklarını da ekledi.

Son olarak Cephanelik’teki Livadi Kafe konusunda açıklamalarda bulunan Hürriyet, işletme sahibinin kamuoyuna yanlış bilgi verdiğini belirtti. Hürriyet, "Kira süresi dolmasına rağmen, belediyenin malını sahiplenmeye çalışanlarla uğraşıyoruz. Livadi Kafe, bunun bir örneği. 2014 yılında ihaleye verilen bu yerin kira süresi 2024'te doldu. Biz, ihaleye çıkmayacağımızı ve burayı geri alacağımızı belirtmiştik. İşletmeci ise kira süresinin dolmasına bir ay kala taahhütname imzalayarak, bayram sonrası boşaltacağını taahhüt etti" dedi.

Hürriyet, ayrıca İzmit’teki pek çok yerde kamu malının çok düşük kiralarla verildiğini, bunun haksızlık olduğunu belirtti. Sukra Gurme adlı işletmeyi örnek gösteren Hürriyet, "Orası da 10 yıllığına kiralanmış, ancak kira sözleşmesinde sadece 18 metrekarelik bir alan görünüyor. Şu an 526 metrekarelik bir kapalı alan kullanılıyor ve aylık sadece 1150 lira kira ödüyorlar. Bu, İzmit halkının hakkını gasp etmektir" ifadelerini kullandı.

Hürriyet, tüm bu süreçlerde karşılaştıkları zorluklara rağmen kamu hizmeti sunmakta kararlı olduklarını vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.