Dilan Polat'a eşi Engin Polat'tan yasak üstüne yasak! İlk işi cezaevi ziyareti olmuştu

Dilan Polat'a eşi Engin Polat'tan yasak üstüne yasak! İlk işi cezaevi ziyareti olmuştu

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla yargılanan Dilan Polat, tahliyesinin ardından soluğu Engin Polat’ın yanında aldı. Eşi Engin Polat tarafından Dilan Polat’a getirilen kısıtlamalar dikkat çekti.

Lüks hayatıyla dikkatleri üzerine çeken Dilan Polat çifti, Kasım 2023’te İstanbul merkezli olarak altı ilde gerçekleştirilen operasyonda Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

djhex8r-uq2dk7jyrr76q.webp

Yaklaşık 10 aydır cezaevinde tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat, geçtiğimiz gün tahliye edilmişti. Tahliye olur olmaz eşi Engin Polat’ı ziyarete giden Dilan Polat’a eşi tarafından getirilen kısıtlamalar tartışmalara neden oldu.

dun-aksam-tahliye-olan-dilan-polat-bu-sabah-esi-17737166-5931-m.png

GÖRÜŞME SÜRESİNE KISITLAMA GETİRİLDİ

Dilan Polat’ın avukatlarının itirazı üzerine tahliyesine karar verilen Dilan çıkar çıkmaz soluğu eşinin bulunduğu Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Karatepe Ceza İnfaz Kurumu'nda soluğu aldı.

Çocukları ve kardeşi Sıla Doğu ile birlikte Engin Polat’ı ziyarete giden Dilan Polat’ın görüş süresine kısıtlama getirildi. Dilan Polat’ın ziyaretinin yaklaşık bir saat sürdüğü belirtildi.

dun-aksam-tahliye-olan-dilan-polat-bu-sabah-esi-17737168-4753-amp.webp

ENGİN’DEN DİLAN’A ÜÇ ŞART

GazeteMagazin’in haberine göre, aylar sonra ilk kez bir araya gelen çiftin duygusal anlar yaşadığı ve Engin Polat’ın eşine "Kesinlikle konuşmayacaksın, telefon kullanmayacaksın, röportaj vermeyeceksin" şeklinde uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı.

dun-aksam-tahliye-olan-dilan-polat-bu-sabah-esi-17737166-8783-m.png

NE OLMUŞTU

İstanbul merkezli olarak 1 Kasım'da gerçekleştirilen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturma sürecinde, Polat çiftine ait şirketlerde yapılan aramalarda dijital materyaller ve defterlere el konulmuş, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye sürecindeki üç firmadan aile bireylerine ait diğer şirketlere sahte ticaret karşılığında sahte fatura kesilerek 200 milyon liralık bir para girişinin tespit edildiği belirtilmişti.

Soruşturmayı yürüten ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını devrettiğini ve bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirlemişti. Bu durumu fark eden ekipler, paraya bloke koyarak 4 şüpheliyi gözaltına almış, ardından genişletilen soruşturma kapsamında aranan 3 kişiyi daha yakalamıştı.

Çiftin avukatı Çağdaş Çelik ise kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanmalarının ardından davadan çekildiğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.