Düğün sonrası bıçaklı kavga: 1 ölü 'Sanıkların ifadeleri kan dondurdu'

Düğün sonrası bıçaklı kavga: 1 ölü 'Sanıkların ifadeleri kan dondurdu'

Kastamonu'nun Seydiler ilçesinde düğün çıkışında iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada hayatını kaybeden Ersoy Demirci cinayetiyle ilgili dava başladı.

Kastamonu'nun Seydiler ilçesinde düğün çıkışında iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada hayatını kaybeden Ersoy Demirci cinayetiyle ilgili dava başladı. Sanıklar Y.A., A.A. ve H.A. "kasten öldürme" suçundan yargılanırken, B.Y. ise tutuksuz.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Olay, 6 Temmuz 2023 tarihinde Seydiler ilçe merkezinde bir düğün çıkışında gerçekleşti. Y.A., A.A., H.A. ve B.Y.'nin de aralarında bulunduğu bir grup, düğün salonundan ayrılırken Ersoy Demirci ile karşılaştı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada Demirci, aldığı bıçak darbeleri sonrası hayatını kaybetti.

SANIKLAR NE İFADE ETTİ?

Cinayetin dedikodu sebebiyle işlendiğini belirten sanıklardan Y.A., Demirci'nin kendisine saldırdığını ve bıçakla yaraladığını öne sürdü. Bıçağı korkutmak için kullandığını ve öldürme kastı olmadığını savundu.

Diğer sanık A.A. ise, Demirci'nin kardeşine saldırdığını ve onu korumak için müdahale ettiğini ifade etti. Bıçağı saplamak için bir şey demediğini, sadece kardeşini korumak istediğini söyledi.

Sanık H.A. da, Demirci'nin Y.A.'yı boğazlayarak araçtan dışarı çıkarmaya çalıştığını ve kavgayı ayırmaya çalışırken bıçaklama olayının gerçekleştiğini savundu.

Tutuksuz yargılanan sanık B.Y. ise, olay sırasında kavgayı ayırmaya çalıştığını ve bıçaklama olayını görmediğini dile getirdi. Suçlamaları kabul etmediğini ve beraatını talep etti.

Mahkeme, H.A., Y.A. ve A.A.'nın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. B.Y. hakkındaki tahliye kararı ise korundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.