Dünyaca ünlü firma dev şirketi satın aldı. Fiyatı dudak uçuklattı

Dünyaca ünlü firma dev şirketi satın aldı. Fiyatı dudak uçuklattı

Dünya devi bira üreticisi şirketten dev satın alma geldi.

Dünya çapında ünlü bira üreticisi Carlsberg, alkolsüz içecek pazarında varlığını güçlendirmek amacıyla Britvic'i 3,3 milyar GBP karşılığında satın alma kararı aldı. Bu stratejik hamle, Carlsberg'in bira satışlarına olan bağımlılığını azaltma ve alternatif içecek segmentlerinde büyüme sağlama hedefini destekliyor.

lynxnpec2f0if-l.jpgCarlsberg, Britvic hisseleri için hisse başına 1,315 GBP teklif etti. Bu teklif, 20 Haziran'da Britvic hisselerinin kapanış fiyatına göre %29,6'lık bir prim içeriyor.

Satın alma teklifi, her bir hisse için 1,29 GBP nakit ödeme ve 0,25 GBP özel temettü sunulmasıyla yapıldı.

carlsberg-group-1.jpg

Britvic, özellikle meyve suyu ve alkolsüz içecekler alanında güçlü bir portföye sahip olan önemli bir marka olarak biliniyor. Carlsberg'in bu satın alma ile alkolsüz içecek pazarında daha rekabetçi bir pozisyon elde etmesi ve global ölçekte büyüme sağlaması bekleniyor.

Carlsberg CEO'su, satın alma ile ilgili olarak şunları söyledi, "Britvic'i Carlsberg ailesine katmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu anlaşma, portföyümüzü çeşitlendirmemize ve tüketicilere daha geniş bir ürün yelpazesi sunmamıza olanak tanıyacak."

Britvic'in hissedarlarından onay alması ve regülatörlerden gerekli onayların alınmasıyla birlikte satın alma işleminin tamamlanması planlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.