Ekonomist Atilla Yeşilada açık açık uyardı: Para kazanmak için ona yatırım yapmayın

Ekonomist Atilla Yeşilada açık açık uyardı: Para kazanmak için ona yatırım yapmayın

Ünlü ekonomi uzmanı Atilla Yeşilada, yatırımcıları piyasa dalgalanmalarına karşı uyardı. Yatırım yaparak gelir elde etmeyi hedefleyen bireylere hitap eden uzman, piyasadaki durumu ve önemli riskleri vurguladı.

Ekonomi uzmanı Atilla Yeşilada, son dönemdeki piyasa gerilemelerine dikkat çekti ve bu durumdan etkilenen yatırım araçlarını kullanan yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Konut piyasasındaki son gelişmeleri ele alan Yeşilada, özellikle üç büyük şehirde ve ülke genelinde gözlemlenen düşüş trendlerini vurgulayarak, yatırımcıların dikkatini çekti. Mart ve Nisan aylarına ait verileri analiz eden Yeşilada, mevcut satılık konut fiyatlarının enflasyon oranlarının gerisinde kaldığını belirtti. Yapılan incelemeler, satış fiyatlarının genel olarak ülke çapında düşüş gösterdiğini ortaya koydu.

METREKARE FİYATI DÜŞTÜ

Türkiye'deki emlak piyasasında son on ay içerisinde gözlemlenen konut fiyatlarındaki gerileme eğilimi devam ediyor. Sahibindex'in yayımladığı Satılık Konut Piyasası Görünümü Raporu, önceki yılın aynı dönemine kıyasla fiyatların ortalama yüzde 16,3 oranında azaldığını ortaya koyuyor. Özellikle İstanbul'da bu düşüş yüzde 18,3 ile daha belirgin bir hal alırken, İzmir'de yüzde 15,4 ve başkent Ankara'da ise yüzde 10,9'luk bir azalma kaydedildi.

istanbulda-bir-metrekare-konutun-fiyati-40-bin-tl-oldu.jpg

Yeşilada'nın vurguladığı üzere, mart ayından itibaren mevcut konut fiyatlarında yüzde 42,1'lik bir düşüş yaşandı ve satılık konutların ortalama metrekare fiyatlarının 28 bin 257 Türk Lirasına gerilemesine neden oldu. İstanbul'da ortalama metrekare fiyatı 39 bin 80 TL olarak belirlenirken, Ankara'da 21 bin 250 TL ve İzmir'de 32 bin 631 TL düzeyinde fiyatlandırıldı.

KONUT YATIRIMI YAPANLARA SESLENDİ

Yeşilada, konut piyasasındaki mevcut düşüşe işaret ederek yatırımcıları uyardı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Yeşilada yatırım amaçlı konut alımı yapan kişilere yönelik, "Yorumsuz veriyorum ki, para kazanmak için konuta yatırım yapan binlerce kerizin acısı artmasın" ifadelerini kullandı.

ATİLLA YEŞİLADA KİMDİR?

Atilla Yeşilada, Amerikan Sahası Eğitim Fonu (AFS) bursu sayesinde ABD'nin Wisconsin eyaletinde lise eğitimine başladı ve bu eğitimini Avusturya Lisesi'nde başarıyla tamamladı. Lisans derecesini Eastern Illinois Üniversitesi'nde Ekonomi ve İşletme bölümlerinde tamamlayan Yeşilada, yüksek lisansını ise Kaliforniya Üniversitesi'nde Ekonomi üzerine yaptı.

Doktora çalışmalarını Troy ve Rensselaer Polytechnic Institute Üniversitesi'nde Finansal Ekonomi üzerine sürdüren Yeşilada, aynı zamanda bir dizi Amerikan üniversitesinde ekonomi ve finans alanlarında dersler verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.