Ünlü marka para dağıtacak: Yatırım yapan yaşadı

Ünlü marka para dağıtacak: Yatırım yapan yaşadı

Borsa İstanbul’da işlem gören ünlü iç giyim markası yatırımcılarına kâr payı (Temettü) dağıtacak.

Borsa İstanbul’da işlem gören Suwen Tekstil Sanayi Pazarlama (SUWEN) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama ile kâr payı (Temettü) dağıtacağını duyurdu.

borsa.jpg

Edinilen bilgiye göre genel kurulda alınan karara göre şirket hisse başına brüt 0.25 TL, net 0,225 TL temettü dağıtacak. Temettü ödemeleri 12 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Borsa İstanbul’da işlem gören SUWEN hisseleri haftanın son işlem gününü yüzde 1 değer kazanarak 26,72 TL seviyesinden kapattı.

SUWEN HAKKINDA

2005 yılında İstanbul’da kurulan Suwen, Türkiye’de kendi markası ve tasarımı ile üretim yapan bir perakende firması olarak hizmet vermektedir. 2017 yılının Kasım ayında yüzde %51 Taxim Capital ortaklığı ile hem Türkiye’deki perakende ağını genişletmeyi hem de Doğu Avrupa, Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu, Körfez Bölgesi, Afrika ile Orta ve Uzak Doğu Asya bölgelerine yayılmayı hedefleyen Suwen, global pazarda da büyümeyi amaçlamaktadır.

Suwen markasının 2024 yılı itibarıyla Suwen, yurt içinde 168, toplamda ise 191 mağazaya bulunmaktadır

TEMETTÜ NEDİR?

Temettü, bir şirketin kârından hissedarlarına pay olarak dağıttığı kısımdır. Hissedarlar, hisse senetlerine sahip oldukları için şirketin kârından temettü alırlar. Temettü, genellikle nakit olarak ödenir, ancak bazen ek hisse senetleri veya diğer varlıklar şeklinde de dağıtılabilir.

Temettü dağıtımına karar verilmesi, genellikle şirketin yönetim kurulu tarafından alınır ve genel kurulda hissedarların onayına sunulur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.