Emek Mitingi'nin yeri ve tarihi belli oldu

Emek Mitingi'nin yeri ve tarihi belli oldu

CHP’nin ara zam isteyen asgari ücretli ve emeklinin sesini duyurmak için gerçekleştirdiği ‘Emek Mitingi’nin yeri ve tarihi belli oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığındaki MYK toplantısı yaklaşık dört saat sürdü. Toplantıda atanmayan öğretmenler, emekliler ve çay mitinginin ardından haziran sonunda düzenlenmesi planlanan Emek Mitingi’nin tarihi de ele alındı. Düzenlenecek büyük Emek Mitingi’nin tarihi ve yeri belli oldu. Mitingin 30 Haziran’da düzenlenecek.

MİTİNG KOCAELİ’DE OLACAK

Parti kaynakları, mitingin Ankara veya İstanbul’da değil, nüfusun büyük bölümünün asgari ücretle geçindiği Kocaeli’de mitingi gerçekleştirecek. Düzenlenecek olan mitingin, hayat pahalılığı karşısında vatandaşın ‘Geçinemiyoruz’ haykırışını duyurmayı amaçlıyor. Bu bağlamda mitingde Türkiye’nin dört bir yanından emekli, emekçi, asgari ücretli, öğrenci, beyaz yakalı ve mavi yakalı işçilerin yoğun ilgi göstermesi hedefleniyor.

Düzenlenecek mitingin 1 Temmuz’dan önce olmasının amacı, hükümetin asgari ücrete ara zam kararı konusunda toplumsal baskıyı örgütlemek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.