En düşük emekli maaşında tarih belli oldu 'Milyonlar dört gözle bekliyordu'

En düşük emekli maaşında tarih belli oldu 'Milyonlar dört gözle bekliyordu'

En düşük emekli maaşı için tarih açıklandı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Güler, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" dedi. Bu açıklama, milyonlarca emeklinin merakla beklediği haber niteliğindeydi.

Güler'in duyurusuna göre, kök maaşı düşük olduğu için zam alamayan emekliler için düzenleme yapılacak. Tahmini 1.8 milyon emekli bu düzenlemeden faydalanabilecek ve en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya yükseltilmesi bekleniyor.

emekli-1.jpg

TARİH BELLİ OLDU

Haziran 2024 enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından milyonlarca memur ve emeklinin 6 aylık zam farkı yüzde 24,73 olarak belirlenmişti. Ancak AKP iktidarının "kök maaş" düzenlemesi sebebiyle 1.8 milyon emekli, bu zam farkını Temmuz ayına yansıtamamıştı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuşmasında zam tarihini netleştirerek, "En düşük emekli maaşına yapılacak zamı önümüzdeki hafta başında açıklarız" ifadelerini kullandı.

emekli-10.jpg

"SEYYANEN ZAM GÜNDEMDE DEĞİL"

Güler, dün yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşları için seyyanen zam veya maaşların asgari ücret seviyesine çıkarılmasının gündemde olmadığını belirtti. Güler'in açıklamaları, düzenlemenin en düşük emekli maaşlarının artırılması üzerine odaklandığını gösteriyor.

En düşük emekli maaşı ocak ayında 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilmişti. Emekliler, yılın ilk yarısında yüzde 49,25 oranında zam almıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.