Enerji devi iflas etti! Borsada hisseler yerle yeksan oldu

Enerji devi iflas etti! Borsada hisseler yerle yeksan oldu

29 yıldır faaliyet gösteren enerji devi iflas etti. Şirketin borsadaki hisseleri çakıldı.

Türkiye'nin ilk yenilenebilir enerji projeleri arasında yer alan ve baz istasyonlarının kurulumu ile denizcilik işletmeleri alanında faaliyet gösteren SunPower Enerji, ABD'de iflas başvurusunda bulundu.

Konut güneş enerjisi sektöründe yaşanan yüksek faiz oranları ve artan envanter sorunları, sektördeki birçok firmayı zor durumda bırakırken, SunPower Enerji de bu krizi aşamayıp iflas başvurusunda bulunan firmalardan biri oldu.

343450.jpg

SunPower Enerji, ABD’de 11. Bölüm iflas koruması için başvuruda bulunarak, şirketin bazı varlıklarının Complete Solaria’ya satılmasına karar verdi. Bu satışla birlikte, SunPower’ın kasasına 45 milyon dolar nakit akışı sağlanması beklentiler arasında yer alıyor.

BORSADAKİ HİSSELERİ ÇAKILDI

Şirketin ABD borsalarındaki hisseleri, Borsa İstanbul’daki düşüşe benzer bir şekilde yüzde 45 oranında değer kaybetti. İflas başvurusu sonrası hisse fiyatları 44 sente kadar geriledi. Sonrasın da ise hisseler 54 sente yükseldi.

ucretsiz-borsa-egitimi-002.jpg

SunPower Enerji, açıklamasında, bayi ağını 45 milyon dolara Complete Solaria’ya satma kararı aldığını duyurdu. Şirket, bu satışın mahkeme tarafından Eylül ortasına kadar onaylanmasını talep ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.