Enerji devi iflasın eşiğinde: Ekonomik krizle başa çıkamadı

Enerji devi iflasın eşiğinde: Ekonomik krizle başa çıkamadı

Dev güneş enerji şirketi iflasın eşiğinde.

Son zamanlarda küresel ekonomik krizin etkileriyle birlikte Türkiye ve dünya genelinde birçok firma mali sıkıntılar yaşıyor.

Alman güneş enerjisi firması Solarnative GmbH iflasın eşiğinde. Solarnative, bir zamanlar dünyanın en küçük invertörünü geliştirmişti. Ancak şu anda mali sıkıntılar yaşaması nedeniyle iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.

Olası yatırımcılar genellikle olumlu yanıt verse de, yasal süreler içinde yeni finansman sağlamak mümkün olmadı.

Alman güneş enerji şirketi iflas etti

Çarşamba günü Solarnative iş tahminlerini geri çekmiş ve potansiyel yatırımcılardan kısa süre içinde pazarlık yapmalarını istemişti. Genel Müdür Julian Mattheis yaptığı açıklamada, "Dünyanın en küçük PV invertörünü çatı pazarına sunmak için yeni bir büyük yatırımcıya veya alıcıya bağımlı olduğumuz bir noktaya geldik" dedi.

2019 yılında kurulan ve merkezi Frankfurt yakınlarındaki Kriftel'de bulunan şirket, şu anda yaklaşık 130 kişiyi istihdam ediyor ve son yıllarda dünyanın en küçük invertörü olan "PowerStick"i geliştirip patenti aldıktan sonra piyasaya sürdü. Bu ürün, balkon enerji santrallerinde kullanılıyor.

İngiltere merkezli şirket, Türkiye'ye güneş enerjisinde 4 milyar dolarlık yatırım çekmeyi planlıyor

Ancak, Solarnative adlı şirketin iflas başvurusunda bulunduğu ve projeyi ileriye taşımak için zaman kazanmaya çalıştığı iddia ediliyor. Dergi, mevcut gecikmelerin temel nedeninin kaotik piyasa ortamı olduğunu belirtiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.