Erdoğan'ın Murat Kurum'la ilgili planı sızdı. Bomba kulis bilgisi ortaya çıktı

Erdoğan'ın Murat Kurum'la ilgili planı sızdı. Bomba kulis bilgisi ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kaybeden Murat Kurum'la ilgili yeni planı ortaya çıktı.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybeden Murat Kurum'u bakan olarak ataması parti içinde önemli bir tartışma yarattı ve AK Parti'nin iç dinamiklerinde kazanı kaynattı.

Bu değişiklik, AK Parti'nin "değişim" odaklı bir yaklaşım benimsemesiyle başladı ve bu değişim ilk olarak Kabine düzeyinde etkisini gösterdi.

cumhurbaskani.jpgGeçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin istifaları sonrasında görevlerine yeni isimlerin getirilmesiyle bu değişim süreci hız kazandı. Özhaseki'nin yerine ise Murat Kurum'un atanması, AK Parti içinde çeşitli tepkilere neden oldu.

Gazete Duvar'da yer alan haberlere göre, bazı AK Parti içi sesler, "Seçim kaybeden birini bakan yapmak doğru değil, başarı ödüllendirilmeli" şeklinde tepki gösterdi.

Murat Kurum'un yeniden siyasi sahneye çıkması, AK Parti içinde rahatsızlık yaratırken, CHP cephesinde ise memnuniyetle karşılandı.

bakan-kurum-uyardi-onumuzdeki-saatler-kritik-sm1y.webpCHP'li bir yöneticiye göre, Murat Kurum'un bakan olarak atanması, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na büyük avantaj sağlayabilir.

Yönetici, "Murat Kurum'un orada olması Ekrem İmamoğlu’nun sürekli kıyaslamalara maruz kalmasına ve PR çalışmalarına gerek kalmamasına yol açabilir" şeklinde değerlendirmede bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.