Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un sır gibi saklanan kaçış planı ortaya çıktı 'ABD polisini harekete geçirdi'

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un sır gibi saklanan kaçış planı ortaya çıktı 'ABD polisini harekete geçirdi'

1 Mart'ta Kemerburgaz'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan kazanın ardından firar eden Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlu T.C. ABD yakalanmadan önce yapmayı planladıkları kaçış planı sızdı.

1 Mart'ta Kemerburgaz'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan kazanın ardından firar eden Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlu T.C., ABD'de yakalandı.

Boston Polis Departmanı'ndan (BDP) yapılan açıklamaya göre, Güney Florida Bölge Mahkemesi'nin çıkardığı tutuklama kararı üzerine Boston Kaçaklar Birimi polisleri, iki sanığın bulunduğu eve baskın düzenledi ve anne ile oğlunu gözaltına aldı.

Tutuklama kararında T.C. için "kasıtsız adam öldürme ve yaralama", annesi Tok'un da "suçluyu koruma" suçlamalarıyla Türkiye'ye iadesinin istendiği kaydediliyor.

gozalti.webp

GÖZALTI SIRASINDA 5 BİN DOLAR NAKİT ÇIKTI

ABD'li yetkililer, Tok'un gözaltına alındığı sırada 5 bin dolar nakit taşıdığını belirtti. Ayrıca, Tok'un eski eşi olan Bülent Cihantimur'un Türkiye'de tanınmış bir plastik cerrah olduğunu ve anne ile oğlunun yıllık ücretinin 46 bin dolar olan bir özel okulu da gezdiklerini ekledi.

KAÇIŞ PLANLARI SUYA DÜŞTÜ

Elde edilen iddiaya göre Türk yetkililerin Tok ve Cihantimur'un sahte pasaport ile Küba'ya kaçabileceğini değerlendirdiği ifade ediliyor.

640xauto-17.webp

Davaya bakan hakim Donald Cabell, savcıların mahkemeye "anne ve oğlun fırsat verildiğinde tekrar firar edebilecek imkanlara sahip olduğuna" dair savunma yapmasının ardından salı günü için bir duruşma kararı aldı.

Boston'daki duruşmada Tok ve oğlunun Türkiye'ye iadesiyle ilgili karar verilene kadar tutuklu kalıp kalmayacakları belli olacak.

TUNÇ: YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tutukluluğun gözden geçirileceği duruşmanın 18 Haziran'da yapılacağını ve bu duruşma sonrası başlayacak iade yargılaması sürecini yakından takip edeceklerini" belirtti.

kacis.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.