FETÖ firarisi olan ve ABD'de yaşayan Hakan Şükür, avukatı aracılığıyla Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesine açtığı davada, bir sosyal medya paylaşımına M.C.Y'nin hakaret içerikli yanıt verdiği iddiasıyla 100 bin lira manevi tazminat talebini iletti. Şükür'ün avukatı tarafından mahkemeye verilen dava dilekçesinde, tazminata 2022'den itibaren yasal faiz işletilmesi talep edildi. Şükür, 1977 liralık dava harcını yatırmayıp, mahkemeden "adli yardım" isteğinde bulunduğu belirtildi.
Davalı M.C.Y'nin avukatı Serhat Sayan ise mahkemeye verdiği dilekçede "yargılama veya takip giderlerini ödeme gücünden yoksun olan kimselerin" adli yardımdan faydalanabileceğini söyledi.
MİLYONLARCA LİRA TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞ
Sayan'ın dilekçesinde ayrıca, adli yardım isteğinin mahkeme tarafından reddedilmesine rağmen Şükür'ün dava harcını yatırmadığı ve sadece posta masraflarını tamamladığı ortaya çıktı. Bu sebeple Hukuk Muhakemeleri Kanununa (HMK) göre dava dosyasının işlemden kaldırılması gerektiğinin altı çizildi.
Şükür’ün açtığı davalarda milyonlarca lira talep ettiği belirtildi. Şükür'ün tazminat talebine ilişkin dilekçede, "Davacı, ülkemizde manevi tazminat davaları açmak suretiyle maddi menfaat ve kazanç elde etmeye çalışmaktadır. Manevi tazminat, talep eden açısından zenginleşme aracı olarak kullanılamaz. Yüksek mahkemelerimizin kararlarında sürekli olarak buna vurgu yapılmıştır. Fakat davacının Türkiye'de bir teminatının olmaması sebebiyle yüksek miktarlar göstererek dava açmış olması, ancak kötü niyet olarak değerlendirilebilir. Dava dilekçesinde 200 adet dava dosyasından bahsedilmektedir. Her biri için talep edilen 100.000 lira tazminat tutarı olduğu düşünülürse 20.000.000 lira tutarında bir tazminat miktarından söz edilmektedir” denildi. Ayrıca Hakan Şükür’ün bu tarz davalar açarken maddi durumunu düşük göstermesi ise dikkat çekti.
MAHKEME 20 BİN LİRA TEMİNAT YATIRMASINA KARAR VERDİ
Hakan Şükür'ün FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanması için birden fazla yakalama kararı olduğunun, ancak örgütün diğer üst düzey yöneticileri gibi 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ABD'ye kaçtığı için yakalama emrinin infaz olamadığı belirtildi. Şükür'ün kötü niyet arz eden gayesini sunmak adına, ABD'de lüks bir hayat sürdüğünün dikkate alınması gerektiği de dilekçede yer edindi.
Şükür'ün Ağustos 2023 itibarıyla Kaliforniya'nın Palo Alto kentinde futbol okulu açtığı ise dilekçe de dikkat çeken önemli bir bilgi oldu. Ayrıca Lüks villalarda kalmakta ve lüks araçlar kullandığı da belirtildi. Dilekçede, “Fakat ülkemizde herhangi bir teminat göstermeksizin ve harç ödemeksizin 'adli yardım' talep ederek, yüzlerce dava açarak kötü niyetli bir biçimde gelir elde etmeye çalışmaktadır." değerlendirmesi yapıldı” denildi.
Mahkemede yapılan ön inceleme duruşmasında, davacı Hakan Şükür'ün 20 bin lira nakdi veya banka teminat mektubu yatırmasını istedi. Ancak 2 haftalık süre içerisinde teminat yatırılmadı.