Amasya’nın 10 günlük suyu kaldı! Gece saatlerinde kesintiye gidildi

Amasya’nın 10 günlük suyu kaldı! Gece saatlerinde kesintiye gidildi

Amasya'nın 10 günlük suyu kaldığı açıklandı.

Amasya'da kuraklık alarmı verildi. İlimizde içme suyu sıkıntısı giderek artarken, belediye yetkilileri durumun ciddiyetine dikkat çekti. Son iki haftadır gece saatlerinde farklı mahallelerde yaşanan su kesintileri, vatandaşları zor durumda bıraktı.

Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, yaptığı açıklamada, "Sürekli su verdiğimizde 10 gün yetecek kadar suyumuz var" diyerek kentin su kaynaklarının sınırında olduğunu ifade etti. Sevindi, yağışların yetersiz olması nedeniyle yaşanan su sıkıntısını aşmak için gece saatlerinde kesintilere gidildiğini belirtti.

aw273648-01.jpg

SU TASARRUFU VERİLDİ

Belediye, su kesintilerine ilişkin vatandaşları sosyal medya üzerinden bilgilendirirken, her gün farklı mahallelerde yaşanan kesintiler, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yaz aylarında su ihtiyacının daha fazla olduğu düşünüldüğünde, yaşanan durum vatandaşları endişelendirdi.

aw273648-02.jpg

Amasya'da yaşanan su krizi, kuraklığın etkilerinin ne denli büyük olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, bu tür sorunların önüne geçebilmek için uzun vadeli çözümlerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyor. Su tasarrufu, yeni su kaynaklarının bulunması ve mevcut kaynakların etkin kullanılması gibi konuların bir an önce ele alınması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.