Ford otomotiv piyasasını salladı ‘Dev hamle geldi’

Ford otomotiv piyasasını salladı ‘Dev hamle geldi’

Ünlü otomotiv devi Ford, tüm bayiliklerinde bir ilke imza attı.

Otomobil devi Ford, tüm bayiliklerini elektrikli araçlara geçişi sağladı. Bu hamle ile Amerikalıların yüzde 90'ına erişileceği belirtiliyor.

Ford Motor Company, tüm bayi şubelerinde elektrikli araç satışı ve servisi için açtığını açıkladı. Bu hamle ile birlikte Amerikalıların yüzde 90'ının elektrikli araç ihtiyaçlarını sağlayabilecek. Bu gelişme Ford bayiliğine erişimi de sağlamayı planlıyor.

2022-ford-f-150-lightning-sketches.webp

2022 yılında tanıtımı yapılan Model EV bayilik programı, belirli kriterleri karşılayan bayilerin elektrikli araç satışı yapabilmelerine olanak sağlıyor. Fakat, elektrikli araç sektöründeki gelişmeler ve bayi geri bildirimleri üzerine Ford, programı düzenleyerek tekrardan başlattı. Daha kapsayıcı bir yaklaşım benimsenen bu adımda, elektrikli araçların satın alım sürecini kolaylaştırmayı ve tüketici algısını yönetmeyi hedefliyor.

Ford Model e'nin Operasyon Direktörü Marin Gjaja, yaptığı paylaşımda şirketin elektrikli araç satın alma deneyimini basitleştirmeyi planladıklarının altını çizdi. Genişletilen bayi ağı sayesinde Ford, elektrikli araç teknolojisini daha fazla tüketiciye ulaşımını sağlayacak ve değişiklik ile birlikte şirketin elektrikli araçları daha geniş kitlelere ulaştırma taahhüdüyle eşdeğer bir şekilde olacak.

1-kl81i4vcks.jpg

Model e programından uzaklaşma geçişi ise Haziran ayı sonuna doğru bitecek ve değişiklikler 1 Temmuz 2024'te yürürlükte olacak. Programın sonlansa da önceden bu programa yatırım yapmış bayilerin hala rekabet avantajı elde edebileceği ön görülüyor. Son olarak bu bayiliklerdeki şarj altyapısının kurulmasıyla birlikte artan müşteri hacmi, satış, servis ve şarj gelirlerinde de bir artış sağlaması planlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.