Hafta sonu mangala gidecekler dikkat! Bir parça tavuk yedi sesinden oldu

Hafta sonu mangala gidecekler dikkat! Bir parça tavuk yedi sesinden oldu

Bir kadın, arkadaşının evinde mangal keyfi yaparken ölümle burun buruna geldi. Sadece bir lokma yüzünden boğazı neredeyse parçalanan kadının yaşadığı olay, duyanları şaşkına çevirdi.

ABD'den Jessica Doster isimli bir kadın, arkadaşının evinde mangal yaparken tavuk şiş yedikten sonra bir şeylerin ters gittiğini fark etti. 35 yaşındaki Jessica, ağrı şiddetlenince o akşam acil servise başvurdu. Sağlık görevlileri ilk etapta boğazını kaşıdığını düşündüler.

ekran-goruntusu-2024-06-06-100510.png

Jessica zar zor nefes alabiliyor ve yiyecekleri yutmakta zorlanıyordu. Boğazında kalan yabancı cisim nedeniyle bir haftadan kısa sürede altı kilo verdi. Acılarla geçen günlerin ardından bir KBB uzmanını büyük olasılıkla barbeküyü temizlemek için kullanılan tel fırçanın kılını yuttuğunu belirtti.

ekran-goruntusu-2024-06-06-100516.png

Röntgen ve CT taramaları doktorun şüphesini doğruladı. Ancak, Jessica'nın yemek borusunu deldiği için bir inçlik metal teli sekiz ay boyunca çıkarmak gibi riskli bir prosedüre başvurulmadı. Olayın üzerinden beş yıl geçmesine rağmen Jessica, hala yaşananların etkilerini hissediyor ve tel fırçaların yasaklanması çağrısında bulunuyor.

Jessica, "Tavuk şişten birkaç ısırık aldım ve bir şeylerin ters gittiğini hemen anladım. Boğazıma bir şeyin takıldığını sandım. Boynumun alt kısmında büyük bir baskı vardı. Yemek yemeyi bıraktım. Yutkunamıyordum. Su içip sadece fısıldayarak konuşabiliyordum. Artık telin yemek borumu deldiğini biliyoruz.

ekran-goruntusu-2024-06-06-100526.png

Katı yiyecekler yiyemiyordum ve sırtımda dayanılmaz ağrılar vardı. Nefes almakta zorlanıyordum. Uykumda öleceğim diye korktum. Hastaneye gitmek zorunda kaldım ama orada da ağrı dayanılmazdı. Öleceğimi düşündüm. KBB doktoruna acilen gittim, onlar da bir şey göremedi ve ağlamaya başladım. Altı gündür yemek yememiştim, sadece et suyu ve su içebiliyordum."

Röntgen ve CT taraması, yemek borusunu metal bir kılın deldiğini doğruladı. Ancak teli çıkarmak için yapılan dört saatlik operasyon başarısız oldu ve Jessica 28 gün boyunca sesini kaybetti.

ekran-goruntusu-2024-06-06-100532.png

Jessica, "Ameliyat sonrası, teli boğazımda bırakacaklarını söylediler. Vücutların bazen şarapnel parçalarıyla yaşadığını ve benim de buna uyum sağlayacağımı söylediler. Hiçbir cerrah oraya geri dönmek istemedi. Ses tellerim zarar gördü, tekrar ameliyat olursam ses tellerimi felç edebilirdim."

Jessica, altı ay boyunca boğazında tel ile yaşadıktan sonra tekrar ağrı hissetti ve yüksek başarısızlık olasılığına rağmen Ocak 2020'de başka bir ameliyat olmayı seçti.

ekran-goruntusu-2024-06-06-100540.png

Jessica, "Doktor hayatta kaldığım için şanslı olduğumu söyledi çünkü tel bu noktada aslında şah damarıma dayanıyordu. Teli çıkardıklarında büyük bir rahatlama hissettim. Tel, neredeyse bir dikiş iğnesi boyutundaydı. Çocukların başına gelebileceği ve ne olduğunu açıklayamayacakları için çok endişeleniyorum.

Bu, düşündüğünüz kadar nadir bir durum değil. Daha kötü hikayeler var. Tüm arkadaşlarım ve ailem tel fırçalarından kurtuldu. Hala mağazalarda satılmasına inanamıyorum. Çok tehlikeliler ve yasaklanmalılar. Izgaranızı temizlemek için farklı seçenekler var. Bu benim başıma geldiyse herkesin başına gelebilir."

ekran-goruntusu-2024-06-06-100549.png

Jessica, Facebook'ta "Mayıs ayı, mangal/barbekü sezonunun başladığı anlamına geliyor. Izgaralarınızı temizlemek için asla tel fırça kullanmamayı unutmayın. 29 yaşındayken boğazımdan bir ızgara fırçasının tel kılını çıkaran cerrahım sayesinde hayatta kaldım. Tel, tiroidimin arkasından yemek borumu delmişti. Teli çıkarmak dokuz ay sürdü ve bir doktor ekibi gerektirdi." ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.