Hastaneye gitmek zorunda kalmayacaksınız! Sağlık hizmetinde flaş değişiklik

Hastaneye gitmek zorunda kalmayacaksınız! Sağlık hizmetinde flaş değişiklik

Düzenli olarak reçeteli ilaç kullanan vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak olan yeni düzenleme hayata geçiriliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirmeyi planladığı bu yeni uygulama ile aile hekimlerine raporlu ilaç yazma yetkisine kavuşmuş olacak. Şu anda doktorlar tarafından 3 aylık periyotlarla yazılan raporlu ilaçlar, hayata geçirilmesi planlanan bu yeni düzenleme ile birlikte 1 yıl süreyle geçerli olacak.

Picture background

Bu değişiklik özellikle kronik rahatsızlıkları olan hastalar için önemli bir kolaylık sağlayacak. Diyabet, hepatit B ve kalp hastaları gibi düzenli ilaç kullanması gereken vatandaşlar, sık sık reçete yenileme zorunluluğundan kurtulacaklar.

Picture background

Hayata geçirilecek olan bu yeni düzenleme ile birlikte, aile hekimlerinin rolü daha da önem kazanacak. Hastalar, sağlık ocaklarına giderek aile hekimlerinden ilaçlarını yeniden reçete ettirebilecekler. Bu düzenleme sayesinde, hem hastanelerin yoğunluğunu azaltılmış olunacak hem de hastaların sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlanmış olunacak.

Picture background

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, yeni düzenlemenin sağlık hizmetlerinin daha verimli ve daha hızlı tamamlanmasında büyük rol oynayacağını belirtti.

Bu yeni düzenleme, Türkiye genelinde sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini artırarak vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.