Hatay’a uçuşlar seçim sonuna kadar durduruldu

Hatay’a uçuşlar seçim sonuna kadar durduruldu

‘Onardık’ diyerek açılan Hatay Havalimanı’na uçuşlar seçim sonuna kadar durduruldu. Karara göre Hatay’dan yolcu alınırken, Hatay’a yolcu götürülmüyor.

6 Şubat depremlerinde en çok zarar gören  yerlerden biri de Hatay Havalimanı oldu. Deprem yardımlarının ulaşabilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek  zarar gören pistleri onarmaya başladı. Ardından Ulaştırma Bakanlığı ABB’nin araçlarını bertaraf edip onarım işlemine başladı ve ardından da Havalimanının uçuşlara açıldığı müjdesini verdi.

Ancak ‘onarıldığı’ iddia edilen Hatay Havalimanı pistinin ticari yolcu taşımacılığını kaldıramayacağı gerekçesiyle yolcu ulaşımına kapatıldığı ortaya çıktı.

Diken’in haberine göre THY ve Pegasus''un internet sitelerinde 16 Mayıs''a kadar Hatay''a uçak biletinin bulunmadığı görüldü. Ancak Hatay çıkışlı biletler satın alınabiliyor. Hatay''a gitmek isteyenler "Bilet yok", "Dolu" ve "Uçuş yok" ibareleriyle karşılaştı.

Haberin ardından THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter’dan açıklama yayınlayarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün 16 Şubat’ta NOTAM (havacılık bildirisi) yayınladığını, bu sebeple ‘gidiş’ yolcusu alınmadığını söyledi.

‘ÇÖKME OLABİLİR’

DHMİ ve THY yetkilileri, Hatay Havalimanı’na ticari yolcu uçaklarının tam dolulukta inmesinin ‘risk teşkil edeceğini’ belirtti.

Yetkililerin aktardığına göre onarıldığı belirtilen pistteki eksen kayması pist uzunluğunu kısalttı. Bu nedenle tam doluluktaki uçaklarının inişte pistte ‘çökmeye neden olabileceğinden’ endişe ediliyor. Ayrıca dolu uçakların durma mesafesinin uzaması nedeniyle pist dışına çıkma tehlikesi bulunuyor.

Kalkış yapan uçaklar için ise mesafenin ‘yeterli’ olduğunu söyleyen yetkililer bu açıdan ‘sorun bulunmadığını’ söyledi.

Yetkililer, ‘havacılıkta risklerin göze alınamayacağını’ söyleyerek uçuşların bu nedenle yapılamadığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.