Hatice Kolçak: Yeni vergi geliyor

Hatice Kolçak: Yeni vergi geliyor

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, konut alacaklara kötü haberi vererek yeni vergiyi duyurdu.

Enflasyon artışı ile beraber konut fiyatları rekor artış yaşamıştı. Ancak son zamanlarda faiz artışı konut satışlarını derinden etkiledi. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, konut alacaklara kötü haberi vererek yeni vergiyi duyurdu.

KONUT SATIŞLARI DÜŞTÜ

Konut satışları gerilemeyi sürdürüyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 düşerek 75 bin 569 olarak kaydedildi. Bu rakam, Mayıs 2021'den bu yana en düşük aylık satış olarak kayıtlara geçti.

konut-1.jpg

KULİSLER KONUT SAHİPLERİNİ ÜZECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in faiz artırımları ve parasal sıkılaştırma politikası konut satışlarında düşüşe neden oldu. Öyle ki kredi faizlerinin rekor kırdığı ortamda ev almak imkansız hale geliyor. Bu nedenle satış fiyatlarını derinden etkiliyor. Şimşek ise konut sahiplerine yönelik yeni vergilendirmeyi getireceği kulislerde konuşuluyor.

KOLÇAK: YENİ VERGİ GELİYOR

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, konut piyasasını değerlendirdi. Kolçak, “Piyasaya baktığımız zaman genel olarak şöyle bir beklenti var, her şey tekrar eski haline gelecek. Krediler açılacak, insanlar deli gibi ev alacaklar. Kredi faizleri düşecek. Konut ve arsa cephesinde yani taşınmaz tarafında gerçekten başka bir hikaye bizi bekliyor. Yeni bir torba yasayla beraber bu yeni vergi düzenlemelerinin geleceğini düşünüyorum” dedi.

konut-8.webp

“ARSA DA ETKİLENECEK”

Örnek olarak vergi dilimini de açıklayan Kolçak, “Şimdi fiyat hangi yıl olursa olsun, alıp sattığınızda çok ciddi anlamda bir vergiyle karşı karşıya kalacaksınız. Hatta bunu içerisine arsa da girecek. Çünkü böyle bir kulis bilgisi aldım” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.