86 yılın en sıcak günü olacak: Hazır olun cehennem sıcakları geliyor

86 yılın en sıcak günü olacak: Hazır olun cehennem sıcakları geliyor

İstanbul'da termometrelerin bu hafta kaça çıkacağı belli oldu. Son 86 yılın en sıcak günü olacak. Hazır olun cehennem sıcakları geliyor

İstanbul ve Türkiye genelinde, Prof. Dr. Orhan Şen'in uyarıları, ciddi sıcak hava dalgaları ve meteorolojik felaketlerin yaklaştığını gösteriyor. Şen'e göre, İstanbul'da sıcaklıkların 43 dereceye kadar çıkması bekleniyor; bu, geçen yılın rekorunu bile aşabilir ve son 85 yılın en yüksek sıcaklıkları arasında yer alabilir.

SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR

Prof. Dr. Şen, bölgesel dalgalanmalar olsa da genel olarak sıcaklıkların artacağını belirtiyor. Marmara, Ege, Akdeniz'in batısı ve Doğu Anadolu'da sıcaklıkların 40 dereceyi aşması bekleniyor.

85 YILIN EN SICAK GÜNÜ

Geçen yıl İstanbul'da 41.3 derece ile son 85 yılın en sıcak günü yaşanmıştı. Bu yıl ise sıcaklıkların 42-43 dereceye ulaşması bekleniyor, bu da ciddi bir meteorolojik felaket anlamına geliyor.

KÜRESEL ISINMA VE ANİ DEĞİŞİMLER

Küresel ısınmanın etkileri nedeniyle ani meteorolojik değişimlerin norm haline geldiği belirtiliyor. Bu yaz, sıcak hava dalgaları, yerel yoğun yağışlar, su baskınları ve dolu olayları sıkça görülebilir.

KIŞ NASIL GEÇECEK?

Aşırı sıcak bir yazın ardından, kışın da aşırı soğuk geçmesi bekleniyor. Bu durum, küresel iklim değişikliklerinin etkilerini daha belirgin hale getiriyor.

İKLİM DEĞİŞİYOR

Prof. Dr. Orhan Şen'in uyarıları, iklim değişikliğinin etkilerini ciddiye almamız gerektiğini ve aşırı hava koşullarına karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini vurguluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.