İbn-i Sina asırlar öncesinden önerdi 'Bir tutamı bile beyni tıkır tıkır çalıştırıyor

İbn-i Sina asırlar öncesinden önerdi 'Bir tutamı bile beyni tıkır tıkır çalıştırıyor

İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden söylediği o besinler beyni zehir gibi çalıştırıyor.

İbn-i Sina, tıbbın temellerini attığı gibi kokuların da zihinsel ve fiziksel sağlık üzerinde önemli bir rol oynadığına inanıyordu.

Günümüzde yapılan araştırmalar, İbn-i Sina'nın önerdiği bazı kokuların hafızayı güçlendirdiğini ve zihinsel performansı artırdığını doğrulanıyor.

Gül kokusu, duygusal bağları güçlendirir ve belleği artırırken aynı zamanda duygusal anıları canlandırabilir. Portakal ve limon gibi narenciye kokuları, zihinsel uyanıklığı artırırken, nane kokusu da konsantrasyonu artırabilir. Okaliptüs ve biberiye kokuları ise zihinsel netliği artırırken, lavanta kokusu stresi azaltma ve rahatlatma konusunda etkilidir.

Bu kokuları günlük yaşamımızda kullanarak daha iyi bir hafıza ve zihinsel netlik elde etmek mümkündür. Ancak, her bireyin kokulara farklı tepki verdiği ve kişisel tercihlere sahip olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, en etkili kokuyu bulmak için denemeler yapmak ve kendi deneyimlerimize göre hareket etmek önemlidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.