Çoğu kişinin beğenmeyip burun kıvırdığı hayvansal yağlar hakkında Prof. Dr. Karatay, "Bu yağları tüketen kişilerin 95 yaşına kadar sağlıklı bir yaşam sürebileceğini" belirtti.
Hayvansal yağlar, yoğun bir tat ve koku içerdikleri için birçok kişi tarafından tercih edilmeyen besinler arasında yer alıyor.
Ancak, Prof. Dr. Canan Karatay, bu yağların içerdikleri besin değerleri nedeniyle önemini vurguluyor.
KUYRUK YAĞI NEDİR?
Hayvan omurgasının son kısmında bulunan katı formdaki yağa kuyruk yağı denir. Aynı zamanda iç yağ veya don yağı olarak da bilinir.
Kuyruk yağı, omega yağ asitleri, demir ve potasyum açısından zengin bir kaynaktır. Bu özellikleriyle hayvansal yağlar arasında en sağlıklı olanı olarak bilinir.
Düzenli olarak tüketildiğinde, kas ve kemik gelişimine önemli katkılar sağlar. Yapılan araştırmalar, genç yaşlarda kuyruk yağı tüketen bireylerin ilerleyen yaşlarda eklem hastalıklarına daha az rastlandığını göstermektedir.
Ayrıca, sinir hücrelerinin gelişimini teşvik eden kuyruk yağı, romatizma, siyatik ve felç gibi rahatsızlıkların riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
KUYRUK YAĞININ FAYDALARI
Kas ve kemik sağlığını destekler
Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur
Kolajen üretimini arttırır
Kalp sağlığını korur
Ağrıları hafifletir
Boyun fıtığı semptomlarını azaltır