Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, kış aylarında sıkça karşılaşılan boğaz ağrısı ve tahris konusunda önemli bilgiler verdi. Ciğerli, günlük hayatı olumsuz etkileyebilecek bu durumla başa çıkmanın doğal yollarını açıkladı.
Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, boğazın kurumasını ve tahriş olmasını önlemek için sık sık su içmenin önemli olduğunu belirtti. Ayrıca sabahları zencefil ve bir tatlı kaşığı bal karışımının tüketilmesinin de faydalı olabileceğini ifade etti.
Asetik asit içeriği sayesinde sirkenin boğazdaki bakterileri etkisiz hale getirebileceğini ve bu nedenle ılık suyla gargara yapmanın faydalı olabileceğini söyledi.
Ciğerli, iyotsuz tuzla yapılan gargaranın da bakterilerle savaşmada etkili olabileceğini belirtti. Ihlamurun antienflamatuvar özelliklerinin iltihaplanmayı önlemede yardımcı olabileceğini ve bu nedenle ıhlamur çayı içmenin faydalı olabileceğini vurguladı.
Ayrıca, soğan ve sarımsak gibi doğal antibiyotik kaynaklarının tüketiminin hem viral hem de bakteriyel enfeksiyonlarla başa çıkmada önemli olduğunu söyledi.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Veysel Ciğerli, bu doğal yöntemlerin yanı sıra dinlenme, uyku ve yüksek sesle konuşmamak gibi önlemlerin de boğaz ağrısıyla başa çıkmanın yolları arasında olduğunu belirtti.