Sağlık açısından çok sayıda faydası bulunan elma, aynı zamanda antioksidan olarak biliniyor.
Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak sağlığını da kuruyan elma, bağışıklığı güçlendirmesiyle de biliniyor.
Kilo kontrolü sağlayan elma, diyetlerin de vazgeçilmezi. Diyetisyenlerin önerdiği elma, tok tutma özelliklerinin dışında düşük şeker oranı ve lif zengini olma yönüyle tercih ediliyor.
Kan şekerini dengeleyen elma, tip 2 diyabeti önleyici etkiler de gösteriyor. Kalbe iyi geldiği de bilinen elmanın birçok faydası var.
Tüm bu bilgilerin yanında, elmanın nasıl tüketilmesi gerektiğini bilmelisiniz. Aksi takdirde, sağlığınızı etkileyebilir. Yani, elmayı sakın öyle tüketmeyin! Peki, nasıl tüketmemelisiniz?
ELMAYI KABUĞU İLE YEMEYİN
Sağlığı destekleyen elma, aynı zamanda sevilen bir meyvedir ve kabuğuyla da sık sık tüketilir. Ancak elmayı kabuğuyla tüketmek oldukça zararlıdır.
Elmanın kabuğu, tüketenlerde alerjik dermatit, histamin intoleransı veya mide sorunları oluşturabilir. Hassasiyeti olan kişilerin elma tüketmeden önce doktoruna danışması önerilir.
Elma kabuğu içerisinde yer alan bazı meyve asitleri, mideyi ciddi oranda rahatsız edebilir. Gastrit, ülser gibi sindirim problemlerine sahip olan kişilerin özellikle dikkat etmeleri gerekiyor.
Ayrıca bazı kişilerin lifi sindirememe durumları olur ve lifli beslenme bu kişiler rahatsız edebilir. İşte bu kişiler, elmanın kabuğundaki liflerden de rahatsızlık duyabilir.
Son olarak en çok bilinen sorunlardan biri, elma kabuğunda kalan pestisit kalıntılarıdır. Bu kalıntılar, alerjik reaksiyonların yanı sıra toksik etkilerle vücudu olumsuz yönde etkiler. Bu yüzden pestisitleri iyi temizlemek ve organik beslenmek gerekir.