Tek bir baharatın boğaz ağrısını söküp atabileceğini biliyor muydunuz? O baharatla yapabileceğiniz kolay bir karışım, balgamı söküp atarak öksürüğünüzü tek hamlede geçiriyor. Böylece boğazınızdaki öksürük bağlantılı tahriş azalmış oluyor.
Kronik hazımsızlık, kalp hastalıkları, balgamlı öksürük, gribal enfeksiyon, tip 2 diyabet gibi hastalıklarla da savaşabilen zencefil baharatı birçok yarara sahip.
Özellikle grip ve soğuk algınlığıyla savaşan zencefili nasıl tüketmeniz gerektiğini bilirseniz doktora gitmenize gerek kalmadan günlerce kesilmeyen öksürüğünüzü bitirebilirsiniz.
Peki, her derde deva bu besini kış aylarında nasıl tüketebilirsiniz? İşte tarifi…
GRİBAL İLTİHAPLANMANIN ÖNÜNE GEÇER
Taze olarak tüketilebileceği gibi kurutulmuş veya toz formda da kullanılabilen zencefil, antiinflamatuar özellikleri sayesinde soğuk algınlığıyla kıyasıya mücadele eder. Bağışıklığı güçlendirir ve aynı zamanda kolay bir sindirim için yararlıdır.
Eklem ağrılarının da çözümü zencefildedir. Kireçlenmeyi önlemesiyle bilinir ve uzmanlar tarafından sık sık önerilir. Boğaz ağrısının çaresi olarak görülen zencefil, hazırlayacağınız muhteşem bir karışımla boğazınızdaki tahrişi bir çırpıda keser.
BALGAM SÖKÜCÜ ZENCEFİL TARİFİ NASIL YAPILIR?
Boğaz ağrısı çekiyorsanız ve balgamlı öksürük şikayetiniz varsa boğazınızı rahatlatmak için zencefil, bal, karabiber, limon ve tarçın karışımına ihtiyacınız var.
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tarçın ve yarım limonu karıştırın.
Gün içinde öğün aralarında aç karna günde 2-3 tatlı kaşığı bu karışımdan yiyerek öksürükten kurtulabilirsiniz.