İneksiz inek sütü raflarda yerini alıyor

İneksiz inek sütü raflarda yerini alıyor

İsrailli girişim grubu süt proteinlerini mikroorganizmalarla üretettği ineksiz inek sütü çalışmalarında sona geldi. Onay alınmasını ardından ineksiz inek sütün bu yıl raflarda yerini alacak.

İsrail merkezli Imagindairy adlı bir girişim, grubu 2021 yılında ineksiz süt üretmek için harekete geçti. Bilim adamlarıyla çalışmalara başlayan grup ineksiz sütün bu yıl raflarda alacağını açıkladı. Girişime göre ineğin yerini, süt proteini üretmeye programlanmış mantar ve diğer bitki mikroorganizmaları alacak ve ürettikleri sütün inek sütüyle aynı olacağını öne sürmüştü.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu geçtiğimiz hafta yapay süt ile ilgili ilk bilgileri paylaştı. Netanyahu, önümüzdeki günlerde onay alacak gıda teknolojisi şirketi hakkında fazla bilgi vermedi. Çalışmalar İsrail''deki düzenleyici kurumların onayından sonra başlayacak olarak tanımlandı.

BU KÜRESEL BİR DEVRİMDİR

HalkTv.com.tr''dan alınan bilgilere göre; Netenyahu açıklamayı, kültür eti olarak bilinen, etik olarak hasat edilmiş hücrelerden gerçek et üretmek için 3D baskı kullanan bir şirket olan Rehovot’taki Steakholder Foods’u ziyareti sırasında yaptı.

Netanyahu, “Bugün balıksız üretilen balığı, ineksiz üretilen eti yedik. Bu küresel bir devrimdir” dedi.

Temmuz ayı raporuna göre İsrail, alternatif proteinler alanında çalışan 100’den fazla şirkete ev sahipliği yapıyor. Buna ek olarak rapor, İsrail’in bitki bazlı proteinlere yatırımda dünya lideri olduğunu ve alternatif protein endüstrisine yatırılan para açısından ABD’den sonra ikinci olduğunu kaydetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.