Işın Karaca Yunanistan’ı karıştırdı! Şarkıcı ülkede hedef gösterildi

Işın Karaca Yunanistan’ı karıştırdı! Şarkıcı ülkede hedef gösterildi

Şarkıcı Işın Karaca, Yunanistan'da konser verdiği sırada İzmir Marşı söylediği için Yunanistan medyası tarafından hedef tahtasına konuldu.

Işın Karaca, Yunanistan'ın Gümülcine şehrinde, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ve Genç Akademisyenler Topluluğu'nun (GAT) düzenlediği bir festivalde sahne aldı.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı bu bölgede performans sergileyen Karaca, İzmir Marşı'nı da seslendirerek büyük beğeni topladı. Ancak bu performans, Yunan medyasında tartışmalı bir konu haline geldi.

6068856555428725f0ffb370.webp

Yunan medyası, özellikle Karaca'nın İzmir Marşı'nı söylemesini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün adının geçmesini eleştiri konusu yaptı. Evros News isimli bir Yunan haber sitesi, Atatürk için sadece 'Kemal' ifadesini kullanarak İzmir'in Yunan işgalinden kurtuluşunu 'yıkım' olarak nitelendirdi. Bu durum, şarkıcının ve festivalin Yunan medyasında olumsuz bir şekilde hedef gösterilmesine yol açtı.

YUNAN VEKİL HEDEF GÖSTERDİ

Yunanistan'daki siyasi ve medya tepkileri Işın Karaca'nın Gümülcine'deki konseri sonrasında artarak devam etti. Syriza partisinin milletvekili Rena Dourou, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Karaca'nın performansını eleştirdi ve Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın bu konuda bir açıklama yapmasını talep etti. Dourou, bakanlığın sessiz kalmasının, olayı kabullenmek anlamına geleceğini belirterek tepkisini dile getirdi.

isin-karaca-by-cem-bayoglu-2.jpg

Ayrıca, Komotini Press isimli Yunan yayın organı, Karaca'nın sahnelediği İzmir Marşı performansını "Yunan topraklarında ahlaksızlık yapmak" olarak nitelendirerek sert bir dil kullandı. Bu eleştiriler, Karaca'nın konserinin Yunanistan'da geniş yankı uyandırdığını ve siyasi bir meseleye dönüştüğünü gösterdi.

KARACA YANIT VERDİ

Karaca, provokasyon yaptığını ifade eden ve hakkında çıkan haberlere cevabı sosyal medya hesabından verdi. İzmir'de konser veren Yunan Şarkıcı Despina ile bir tutulmaya çalıştığını belirten Karaca, şunları söyledi:

“Batı Trakya yüksek tahsilliler derneğinin misafiri idik…

Gümülcine…

Gümülcine (Yunanca: Κομοτηνή Komotini[1]), Yunanistan’ın Trakya bölgesinde (Batı Trakya), Rodopi (Rodop) ilinin (nomos) merkezi ve önemli miktarda bir Türk nüfusun yaşadığı bir şehirdir. Şehrin 2011 yılı itibarıyla nüfusu 66.919’dur… buyrun size Google’ladığım tarihçesi

Beni bilen bilir!

İyilikle mücadele ederim önüme çıkanlarla. Binlerce özü Türk kardeşimle dün akşam bir kez daha Yüreğimize ihya oldu. Konserden sonra kulağıma gelen, gözümle okuduğum makalelerinizi, kısaca yerel basın tarafından hakkımda yazılan cümlelerin her birini okudum ve aynen de size iade ediyorum.

Siz buradan bir Despina krizi çıkartamazsınız! Bazı yazmış olduğunuz cümlelere hukuk karşısına hesap vereceksiniz sadece bunu bilmenizi istiyorum!

Siz yalan ve dolanla, belden aşağı yazı yazamazsınız. Bir yürekli çıkar size hesap sorar! Böyle bir algı yaratmanıza müsaade etmeyeceğim. Sahneye çıkıp Türkçe ve Rumca şarkı söyleyen muhteşem insanlara laf atamazsınız.

Çocuklarla sahnede yaşadığım büyük aşkın faturasını kimseye kesemezsiniz. Biz her şeyden önce insanız! Biz dün Gümülcine halkıyla kocaman sarılıp dil din ırk farkını, geçmişi, tarihi karıştırmadan, insanlığımızı ortaya koyup, hesapsızca eğlendik. Konu zaten insan olabilmek. Gümülcine haberiniz olsun ben yine geleceğim. Yine kavuşacağız… Hatta daha çok eğleneceğiz…”

screenshot-20.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.